StoryEditorOCM
SportHEROINA IZ BENKOVCA

Juniorka Martina Buterin osvojila 2. mjesto u disciplini Point fighting i postala viceprvakinja svijeta u kickboxingu!

Piše Zadarski.hr
11. listopada 2022. - 19:47

Proteklog tjedna, od 2.10. do 8.10., u Italiji (Jesolo), održano je Svjetsko kickboxing prvenstvo za mlađe uzraste, na kojemu je nastupilo 2545 natjecatelja iz 56 država iz cijeloga svijeta. Na natjecanju su nastupila i četiri člana Kickboxing kluba "Velebit" Benkovac, kao članovi Hrvatske kickboxing reprezentacije, odnosno državni prvaci za 2022. godinu, te osvajači medalja sa raznih međunarodnih kickboxing natjecanja.

Juniorka Martina Buterin (-70 kg) iz Kickboxing kluba Velebit Benkovac osvojila 2. mjesto u disciplini Point fighting i postala juniorska viceprvakinja svijeta u kickboxingu!

U žestokoj konkurenciji je svladala predstavnicu Kanade, zatim je pobijedila predstavnicu Grčke, potom je u polufinalu pobijedila predstavnicu Irske, te se u finalu sastala sa predstavnicom Italije, kojom prilikom je nakon odlične borbe izgubila manjom bodovnom razlikom.

image

Veliki uspjeh postigli su članovi KBK Velebit

Kbk Velebit/Slobodna Dalmacija

Nakon redom odličnih borbi, Martini je na kraju prvenstva čestitao i stručni stožer Hrvatske kickboxing reprezentacije.

Također na Svjetskom prvenstvu nastupili su i ostali članovi KBK Velebit:

Lucija Tokić (-50 kg), starija kadetkinja, nastupila u disciplini Light contact

Oskar Brzoja (-37 kg), mlađi kadet, nastupio u disciplini Point fighting

Nika Pavičić (-60 kg), juniorka, nastupila u disciplini Point fighting

Navedeni članovi KBK Velebit, su se kao članovi reprezentacije iskazali u eliminacijskim borbama, te iako nisu uspjeli izboriti medalje, opravdali su poziv u reprezentaciju te na najbolji način promovirali svoju domovinu i svoj grad Benkovac, kojom prilikom su svi skupa pohvaljeni od strane izbornika reprezentacije.

Treneri Mario Brzoja i Boris Pavičić iznimno su zadovoljni nastupom članova Kluba na ovom Svjetskom prvenstvu, što je ujedno i potvrda spremnosti mladih sportaša i motivacija za buduća natjecanja.

24. travanj 2024 23:36