StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠI ZADRA UHVATILI ZRAK PRED SUSRET PROTIV ZABOKA

Jusup želi još jedno pojačanje: tko je Darington Hobson?

5. prosinca 2019. - 16:05
split_zadar25-271019

Zadrani su između dva natjecanja, ABA lige i HT Premijer lige, uspjeli uhvatiti nešto više zraka nego je to uobičajeno, pa u određenoj mjeri idu svježiji na ogled sa Zabokom. I bez imalo razmišljanja može se zaključiti kako je Zadar izraziti favorit koji ne smije zapeti kao lanjske sezone, kad je na klupi sjedio Aleš Pipan!

Istina, sport uvijek traži oprez, tako i košarka, pa bismo u taj razred mogli smjestiti i ovu utakmicu. Ono što stručni stožer Zadra zaokuplja jesu pregovori oko dovođenja novoga igrača, "kuglica" je pala kraj imena Darington Hobson, međutim, ništa još nije završeno, postoje brojni upitnici. Tko je Hobson?

Ovu sezonu započeo je potpisom na jednogodišnji ugovor s crnogorskim Mornarom, međutim, nije se zadržao dugo. U Bar je stigao preko Torina u čijem je dresu u Eurocupu u prosjeku imao 15 poena i 10 skokova. U konačnici, njegova dobra igra u talijanskom prvenstvu, ipak nije pomogla Torinu koji je izgubio prvoligaški status.

Sveučilišnu košarku igrao je u momčadi New Mexica, nakon čega je 2010. godine, kao 37. igrač na NBA draftu izabran od strane Milwaukee Bucksa. Neko vrijeme igrao je i u tamošnjoj razvojnoj ligi, odakle je prešao u Izrael, potom se okušao u Brazilu, Kini, Argentini i Grčkoj.

Utakmica, Zaboka i Zadra igra se u petak s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport TV.

 

20. travanj 2024 14:19