StoryEditorOCM
SportSVETKO ĆUSTIĆ OŠTRO PROZVAO ODGOVORNE U HNS-U ZBOG USKRATE LICENCE ZA 2. LIGU

​Kad je moj sin Hrvoje poginuo gđa. Ivančica Sudac je izdala licencu, a sada nije. Pitao sam je zašto, ali odgovor nisam dobio!

14. lipnja 2019. - 14:46
svetko ćustić

Održan je sastanak Nadzornog odbora NK Zadar u Stanovima, međutim unatoč želji klupskog vodstva njemu nisu mogli nazočiti predstavnici medije, jer tako kaže zakon.

Uglavnom na Dnevnom redu su se našle uobičajene točke, dok je značajno mjesto zauzelo Izvješće Uprave o ishođenju licence za 2. HNL koju Zadar nije dobio. Ali nije ni stao na tomu nego su svoju pravdu zatražili od Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno Vijeća za žalbe.

- Nismo se predali, naprotiv, aktivno smo nastavili borbu, te imamo informaciju kako je HOO od Hrvatskog nogometnog saveza, zataržio pojašnjenje ranije odluke prema kojoj smo izbačeni u 3. HNL. Isto tako saznali smo kako je HNS odgovorio HOO-u. Očekujemo da će konačna odluka biti donesena kroz nekoliko dana, osobno sam veliki optimist, zapravo, nikad više nisam vjerovao u pozitivan ishod! Ne mogu govoriti u ime drugih, međutim, znam da Grad Zadar zaslužuje drugoligaša – kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadar.

Jedan od detalja na kojima se u postupku licenciranja Zadar "spotaknuo", bilo je pitanje natkrivenih tribina i pomoćnog igrališta.

- U razgovoru s ljudima iz Grada, projekt natkrivanja tribine će biti zgotovljen u idućih nekoliko dana, jasno, potrebno je ishodovati i Građevinsku dozvolu. Praktički imamo i izvođača, rok nam je do 5. kolovoza i nadam se da će to biti odrađeno. Nadalje, što se tiče pomoćnog igrališta, bivšeg Bagata, mi u trenutku licenciranja nismo bili zgotovili sve, danas je to druga priča, uređene su svlačionice, travnjak, vratnice i klupe za rezervne igrače i sudce – pojasnio je Ćustić kojeg je zasmetao odnos ljudi u HNS-u, konkretno, prozvao je Ivančicu Sudac voditeljicu licenciranja pri HNS-u, zbog, po njemu, nedobronamjernog odnosa prema NK Zadar.

- Ne znam iz kojeg je razloga nama rok u drugom žalbenom postupku istekao 16. svibnja u 14 sati, dok su četiri kluba, Hrvatski dragovoljac, Dugave, Trnje i Cibalija svoju dokumentaciju mogli predati do 20 svibnja. I nisu točne tvrdnje da nismo odgovarali na elektronsku poštu odaslanu iz HNS-a. Također me čudi što je Izvršni odbor HNS-a na dan finala Kupa Hrvatske, odnosno svi nazočni bili su upoznti s ovim što govorim, ali nisu dobili valjanu informaciju od gospođe Sudac. Nema što kriti, poslao sam joj SMS poruku kako je 2008. godine kad je poginuo moj sin Hrvoje Ćustić, izdala licencu, a zna se kakvi su uvjeti tada bili, međutim, nije mi odgovorila – otvoreno će Ćustić.

Financije su također bile zapreka za izdavanje licence, ali Ćustić ističe kako je riječ o tehničkoj pogrešci na relaciji knjigovodstveni servis i klub.

- Mi smo u HNS poslali tu klupsku poreznu karticu prema kojoj smo, navodno, bili dužni igračima oko 200 tisuća kuna. Kad je uočena pogreška zatražili smo karticu od Porezne uprave u kojoj se jasno vidi da je NK Zadar uplatio sve poreze za 2018. godinu u iznosu: 1.258.122,20 kuna i pretplatio isti za iznos 21.542,00 kuna, što Komisija za licenciranje nije uvažila. Moje je mišljenje da je Porezna kartica najmjerodavnija, jer je Državni dokument – zaključio je Ćustić.

 

Odašiljači ostaju na reflektorima

Na reflektorima postavljenim oko stadiona na Stanovima, nalaze se bazne stanice raznih teleoperatera, koji uredno plaćaju rentu, međutim, građani koji žive u neposrednoj blizini digli su glas, jer drže kako se time narušava njihovo zdravlje. Početkom rujna će doći do nekih Zakonskih izmjena, pa je bilo važno upitati direktora Ćustića kako će se klub postaviti...

- Mi i sada radimo sukladno Zakonu, a kad dođe nova uredba ili nešto slično također ćemo se postaviti u skladu s propisima. Iskreno, radi građana volio bih da sredstava koja dobivamo od korisnika odašiljača, rješimo drugim putem, s ciljem da se ničim ne ugrožava zdravlje okolnih stanara – kazao je Ćustić.

25. travanj 2024 02:16