StoryEditorOCM
SportŽENE SU USPJELE

Kad ne mogu muškarci, mogu djevojke: nogometašice zadarskog Donata izborile su premijerni ulazak u Prvu ligu!

Piše SD
26. kolovoza 2020. - 11:59

Odlukom HNS-a, a zahvaljujući rezultatima, ali i svim ispunjenim uvjetima licenciranja koji se stavljaju pred klubove za igranje u 1. HNLŽ u sezoni 2020/21, Donat i Marjan su izborili mjesto u eliti. Splićankama je to uspjelo nakon godine provedene u drugoj ligi.

Iz prve lige koja će kao i prošle sezone brojati osam klubova ispali su direktno posljednja Lepoglava zbog plasmana, ali i šestoplasirana Katarina Zrinski koja nije ispunjavala uvjete za licencu.

Nove prvoligašice su zadarski Donat koji je bio vodeća ekipa naprasno zbog koronavirusa prekinute Druge HNLŽ regije sjever-jug i u tim trenucima drugoplasirani sastav te lige Marjan koji je ispunio te kriterije za licencu, kao i Donat, a za razliku od nekih drugih drugoligaša i prvoligaša.

Marjan je drugim mjestom stekao uvjete za igranje doigravanja, ali zbog ostanka Katarine Zrinski bez licence nije bilo ni potrebe za odigravanjem play offa za ostanak/ulazak u prvu ligu (pretposljednja ekipa 1. HNLŽ Viktorija trebala je u doigravanje).

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, a na prijedlog Komisije za ženski nogomet na temelju plasmana i dobijenih licenci, Donat je tako postao novi, a Marjan novi/stari prvoligaš. U Marjanu su pak uvjereni da bi i da je da nije bilo Covida-19 i prekida prvenstva i na terenu njihove igračice uspjele izboriti ulazak. 

Tako će iduće sezone pola prve lige nogometašica činiti Dalmatinke. Uz prvakinje Split i Neretvu iz Metkovića tu su sada i Donat te Marjan.

08. svibanj 2024 11:10