StoryEditorOCM
SportKAKO JE RUPALJ OSVOJIO PRVO MJESTO I UŠAO U DRUGU LIGU

"Kad su mještani čuli da smo prvaci, donirali su nam četiri janjca – sada ćemo imati feštu za sve!"

Piše Ivica Gjergja
27. travnja 2019. - 19:20

Kao izraz težnji mladeži mjesta za organiziranim igranjem malog nogometa, nastao je MNK Rupalj. Ispred Osnovne škole, na tamošnjem igralištu, svakodnevno se igra mali nogomet pa su se konačno skupili 2016. godine predvođeni Ivanom Demom, Ivanom Gavranom, Renatom Zrilićem i Matom Vidakom, održali osnivački skupštinu, izabrali "organe rukovođenja i upravljanja" i evo već tri godine klub im funkcionira onako kako je regulirano uputama Udruge za mali nogomet Zadarske županije.

Pitoreskno mjesto Rupalj broji od 400 stanovnika iz svake kuće ima netko tko voli ili igra mali nogomet, pa stoga voditelj kluba Mate Vidak nema problema oko sastava momčadi i popunjavanja rostera. Dapače, nekima se mora i zahvaliti.

Kada su osnovali klub, iz jačih klubova su im se vratili njihovi sumještani (Josip Štrkalj, Mate Čulina, Nono Vedrić...) vratili su se u Rupalj i zauzeli svoja mjesta. Tako je Rupalj osvojio prvo mjesto u skupini A Treće ŽMNL sakupivši 61 bod, u njegova leđa gledaju i jači i veći klubovi.

-Na dečke sam ponosan, oni su izabrali igrati u MNK Ruplju, nemam nikakvog problema ni sa starijima ni s mlađim igračima. Skladan smo spoj mladosti i iskustva koji daje onaj poseban „štih“ našim igrama i dakako pobjedama. Gotovo svi smo iz Ruplja, poštujemo se i uvažavamo i igramo za klub, sebe i svoje suigrače. Uglavnom treniramo na našem malonogometnom igralištu kod škole, a također imamo termine u dvorani OŠ u Poličniku. Igramo i ljetnje malonogometne turnire gdje često uigravamo mlađe igrače. Kod nas je uvriježeno pravilo da se nakon utakmica i treninga družimo kod nekog od igrača doma u onom „trećem poluvremenu“ i tako razvijamo prijateljstvo i osjećaj zajedništva. Zasada nam ide na najbolji način, ništa ne bi mijenjali, promijenili smo ligu u kojoj ćemo igrati, nadam se da ćemo tu ostvariti cilj, a on je ostati u Drugoj ŽMNL i igrati značajnu ulogu, u dahu nam je kazao voditelj Mate Vidak.

Nema straha za budućnost rupaljskog nogometa - već sad imaju nekolicinu mladića koji se mogu nositi sa starijima.

-Sve ćemo uraditi na vrijeme, za budućnost Ruplja nema nikakvih zapreka. Kada smo osvojili prvo mjesto i kada su ljudi u mjestu saznali za to, odmah su se javili donatori i donirali, nećete vjerovati što: ne šolde, nego janjce. Tako već sada imamo četiri janjčića za 4. svibnja kada ćemo na malonogometnom igralištu kod škole organizirati feštu povodom našeg ulaska u Drugu ligu, priča nam Mate.

Skladnu malonogometnu družbu MNK Rupalj čine:

Josip Štrkalj, Mate i Božo čulina, Ante i bruno Števanja, Ivan demo, Ivan gavran, Ivan šimurina, Marko kojić, Marijan Rogić, Mate Šušić, Antonio Nono vedrić, Tome Jovančević, Damne Baljak. Igrač i voditelj Mate Vidak. Predsjednik Mate Čulina.

 

 

 

Mate Čulina, igrač, predsjednik u dva kluba i najbolji strijelac lige!

Zanimljivo da je predsjednik MNK Rupalj, igrač Mate Čulina, no ništa to ne bi bilo čudno da Mate nije i predsjednik Boćarskog kluba Rupalj, a pored toga i dobar bućač – izbijač. U nogometu je najbolji strijelac kluba u skupini A Treće ŽMNL s postignuta 33 zgoditka. Pred posljednju utakmicu Mate je razmišljao da ne dođe jer se osigurao na listi strijelaca no njegov pratitelj je dao dosta golova pa je bio ugrožen, došao je na utakmicu odigrao dobro i postigao četiri zgoditka te ponio epitet najboljeg strijelca.

21. travanj 2024 16:19