StoryEditorOCM
SportKOŠARKA

Kadeti Diadore osvojili Memorijal u Sarajevu - Nino Kotrulja proglašen za najboljeg igrača turnira!

Piše I.G.
31. prosinca 2022. - 21:24

Lijep uspjeh kadeta KK Diadore u Sarajevu! Naime, na Memorijalnom turnira Ibrahim Topalović Džone kadeti KK Diadore pod vodstvom trenera Tonija Vidaića osvojili su prvo mjesto. Do finala su došli tako što su u polufinalu svladali Petrovgrad rezultatom 78:71, a onda u finalu s 80:79 (24:26, 12:27, 20:13, 23:14) porazili tuzlansku Slobodu i okitili se odličjem pobjednika, a u svojim redovima imaju i najkorisnijeg igrača turnira Ninu Kotrlju. Vraćajući „film“ finalnog dvoboja trener Diadore Toni Vidaić kazao je:

-U finalu smo prvo poluvrijeme dominirali terenom, bili agresivni i kvalitetni, no u nastavku smo ušli u nervozu i primili par trica. Oni su počeli igrati zonski presing po cijelom terenu, ali kad su poravnali na 70:70 Čulin vezuje četiri poena, a Kotrulja nas tricom odvodi na plus sedam i vraća utakmicu na naš mlin. Želio bi se zahvaliti roditeljima igrača, klubu i caffe baru Roma što su podijelili troškove puta i omogućili nam divno iskustvo. Turnir je vrhunski organiziran, hotel i hrana su za svaku pohvalu, te smo u Zadar donijeli samo divne uspomene.

Pored polufinala i finala kadeti Diadore su odigrali još dvije utakmice sa Slobodom Tuzla gdje su poraženi 76:68 i Novog Pazara pobijedili 94:44.

Kadeti Diadore nastupili su u sastavu: Nino Kotrulja, Stipe Ivanković, Andrija Diklan, Ante Madunić, Matej Nimac, Roko Čulin, David Kosović, Josip Čirjak, Mate Sorić, Antonio Pavin, Jakov Jurjević.

05. svibanj 2024 01:12