StoryEditorOCM
SportODLIČAN REZULTAT

Kadetkinje i pionirke "Donata" sezonu završavaju drugim mjestom na ljestvici! Evo rezultata koje su postigle

Piše I. Gjergja
25. lipnja 2022. - 14:36

Dok su njihove seniorke imale problema i pored toga ostale u Prvoj HNL Žena, dotle su kadetkinje i pionirke istog kluba ove sezone na zbirnoj ljestvici Prve HNL osvojile drugo mjesto. Ispred je samo Agram iz Zagreba. Pionirke su nakon 22 kola ove sezone ostvarile 18 pobjeda i 4 poraza te su, kao i lani, zauzele treće mjesto, s time da su do posljednja tri kola bile u konkurenciji za titulu prvakinja, što je izvrstan rezultat za ekipu trenera Marijana Buljata. Najefikasnija igračica bila je Mia Pestić koja je s 27 golova treća u redoslijedu najboljih strijelkinja lige.

-Većina pionirki je 2008. godište, što znači da i sljedeće godine imaju pravo nastupa u tom uzrastu. Vjerujemo stoga da mogu i bolje od ovog izvrsnog trećeg mjesta, rekao je trener Marijan Buljat.

Evo tko je nastupio za pionirke: Karmen Trošelj, Gabrijela Kalac, Maria Kanjer, Ivona Buljat, Zara Pavlak, Josipa Jurjević, Petra Buljat, Mia Pestić, Leonarda Pešut, Darija Zdrilić, Marta Maričić, Laura Štefanić, Lucija Kolega, Magdalena Žunić, Lucija Lordanić, Samantha Alić, Hana Miloševski, Lana Bilaver, Karla Jokić, Tea Blaić, Paula Tabar.

Kadetkinje trenera Jure Vulete također su osvojile treće mjesto u svojoj kategoriji, a u 22 kola imale su 15 pobjeda, dva neriješena rezultata i pet poraza. S 20 golova najbolja strijelkinja bila je reprezentativka Valentina Dubravica.

- Treba kazati da je nekoliko igračica nastupilo za nacionalne selekcije do 16, 17 i 19 godina te da je čak 11 kadetkinja upisalo minutažu za seniorsku ekipu kojoj su pomogle u očuvanju prvoligaškog statusa, rekao je trener Jurica Vuleta.

Za kadetkinje su nastupale: Dina Maruna, Žanamari Števanja, Angela Baričević, Barbara Perković, Lucija Vunić, Valentina Dubravica, Iva Strenja, Paula Surać, Nikolina Klapan, Brigita Čavić, Chiara Hasnek, Lukrecija Golem, Ivana Kuštera, Karmen Peričić, Lana Alić, Cvita Sorić, Lori Laća.

Pored ovih uspjeha treba kazati da su mlađi uzrasti Donata osvojili tri prva mjesta na velikim turnirima. Prvo onaj Girls trophy u Ivanić-Gradu s 2009. godištem, a dvije selekcije su slavile na Dalmatinko kupu u Splitu sa rođenim 2007./08. i 2009./10. godište.

25. travanj 2024 08:00