StoryEditorOCM
SportKK SONIK PUNTAMIKA

Kako je počeo trenerski put Hrvoja Vlašića; dok predsjednik Puntamike izjavljuje ‘Hrvoje, Stipe i Roko su naša budućnost!‘

Piše Ivica GJERGJA
28. svibnja 2021. - 19:25

Predsjednik KK Sonik Puntamike, Mirko Jošić, promatrajući trening svojih juniora u kutu SD Jazina „navukao“ je osmjeh na lice. Presretan, zadovoljan, a kako ne bio kada su njegovi košarkaši i struka izuzetno uspješni. Pored uspjeha kojeg je ostvarila seniorska momčad, šef struke trener Hrvoje Vlašić proglašen je trenerom godine u ovosezonskom izdanu HT Premijer lige. On je sa svojom stručnim i predanim radom doveo svoj klub do petog mjesta što je povijesni uspjeh. Za Hrvoja je ovo velika čast, ali i obveza, ali i njegov klub gdje se po tko zna koji put iskazao. Pomoćnik mu Stipe Kuliš je postao izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske u U-16, a trener juniora Roko Jurlina, pomoćni je trener U-14 reprezentacije. Evo što nam je rekao predsjednik Mirko Jošić:

- Vidljivo je u svim segmentima kluba da smo na pravom putu, da smo zacrtano ostvarili, poremetila nas je korona da nije bilo nje pitam se gdje bi nam bio kraj. Osvojiti sa seniorima peto mjesto, igrati I pobijediti Zadar i Split, te Šibenku, a sa Goricom igrati egal može prava momčad. To mi jesmo, imamo glavu i rep. Što vam reći za Hrvoja, Stipu i Roka, pa oni su naša budućnost, na njima ćemo graditi i daljni naš rad, kazao nam je Jošić.

- Biti trener godine je lijepo priznanje, a nagrada je došla od struke i mojih kolega koji sagledavaju sve segmente našeg posla, time mi je draža. Moji igrači su zaslužili čestitke, jer su i oni svojim izdanjima na parketu doprinijeli, kao i mojim kolegama i suradnicima u klubu. Zahvalio bih se i svima koji su glasali za mene, još jednom hvala svima koji su vidjeli i pratili to što smo mi radili kroz ovu sezonu u Sonik Puntamici– kazao je Vlašić.

Kako je počeo trenerski put Hrvoja Vlašića

Hrvoje Vlašić je trenerski put je izgrađivao kod Lucijana Valčića i Slavka Trninića. Počeo je na klupi ŽKK Zadar s kojim je u sezoni 2000/01. igrao polufinale doigravanja za prvakinje Hrvatske te polufinale Kupa Ružice Meglaj Rimac. Nakon njih nastavlja epizodu u Dubravi, Zadru, Kvarneru, Šibenki, Posušju, Širokom, Čapljini, Jollyju, Soniku Puntamici i Zrinjskom. Na „Puntinu“ klupu se vraćao, ali i na klupu Širokog i Zadra, što govori o dojmu koji je ostavio na ove trofejne košarkaške kolektive. Sada uspješno trima „Puntom“.

23. travanj 2024 23:49