StoryEditorOCM
SportDAVID GUNJEVIĆ PITA

Kako objasniti činjenicu da neki članovi NO za vrijeme svog mandata u KK Zadar postaju agenti za igrače? I da ostali članovi o tome šute?

Piše Zadarski.hr
20. ožujka 2024. - 18:49

Bivši direktor KK Zadar David Gunjević uputio je priopćenje kao novi stari kandidat za direktora te člana NO KK Zadar. Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani Mediji, dragi Navijači! 

U trenucima kada je transparentnost u ovom Gradu (p)ostala glavni neprijatelj želim Vam ukazati na igrokaz u režiji politike a čiji će se završni čin ovih dana manifestirati odabirom direktora iz najpoznatije zadarske konobe. 

Moja kandidatura nije samo odgovor na trenutnu situaciju u Klubu, već izraz protesta i prkosa prema onima koji su jučer po tko zna koji put interese naše košarke podredili srpskima a prethodno se pamfletima lažno predstavljali kao zaštitnici i buntovnici. Ovom prilikom želim jasno i nedvosmisleno istaknuti kako trenutna garnitura, a koja je rezultat šire političke trgovine, neće nikada štititi klupske interese. 

Jer kako objasniti činjenicu da neki članovi Nadzornog odbora za vrijeme svog mandata postaju agenti za igrače? I da ostali članovi o tome šute? 

Ili da dvojica od njih, iako su navodno godinama treneri, štite rukama i nogama uhljebe zbog čijih su (ne)rada generacije mladih i talentiranih košarkaša frustrirani napustili Klub. A što tek reći ni na jednog novog sponzora ili muk jer ih je danas, iako prvaci, manje nego kada su me imali obraza prozivati? Onda se i izjava kako jedan od njih za vrijeme utakmice s Krešinim Brigham Youngom igra badminton čini kao kamilica. 

Kada sam provjetrio dvoranu od ustajalog smrada muktaroških ortaka i upozoravao na anomalije - smijenili su me jer im jak i neovisan Zadar ne odgovara pa ih sada i rezultati prve momčadi žuljaju. Ali, godinu dana kasnije, dragi Navijači, Vi ste ti koji kroz demokratske izbore možete dovršiti procese koje su oni samo privremeno zaustavili. 

Kao Vaš predstavnik u Nadzornom odboru nastavit ću iskorjenjivanje dosadašnjih loših praksi i uspostavljanje novog standarda transparentnosti i odgovornosti za apsolutno sve. 

I zato, pridružite mi se u dosad najvažnijoj borbi - učlanite se u Udrugu Grad košarke (https://www.entrio.hr/event/clanstvo-grad-kosarke-2024-16322) i glasujte na izborima jer je to jedini način da zajedno izgradimo KK Zadar koji će konačno biti transparentan, uspješan i istinski predstavnik našeg Grada. 

S poštovanjem, 

David Gunjević

09. svibanj 2024 18:46