StoryEditorOCM
SportHV POSEDARJE

Kapetan Luka Klanac, profesionalac u amaterskoj ligi, dobio je epitet ‘trenera u igri‘

Piše Ivica GJERGJA
22. siječnja 2021. - 08:44

Kad predvodi svoju momčad na terenu, a to je radio prije pandemije svake nedjelje, odaje sliku čovjeka koji zna što mu je činiti u svakom trenutku u 90 minuta trajanja utakmice. Luka Klanac (27), kapetan momčadi trećeligaša HV Posedraje izrastao je iz posedarske sredine. S nogometom je krenuo kao i sva djeca u Osnovnoj školi, a kako ga je ljubav za nogometom vodila, ubrzo je upisao Školu nogometa u mjestu i postao njen učenik. Brzo je napredovao, iz kategorije u kategoriju skrenuo je pozornost na svoje igre. U njegovoj igri se spojilo sve - od onoga da mu nogomet leži, da želi igrati, napredovati raditi i uspio je. Profilirao se i postao kapetana momčadi HV Posedarja. Nije zapostavio školu, postao je kompletan čovjek, dobar nogometaš i intelektualac u medicinskoj struci.

- Kao malom dječaku moja igračka, kao i mojih prijatelja, bila je nogometna lopta. Volio sam je i želio igrati, napredovati,  upijao sam znanje na terenu od mojih trenera. Brzo sam napredovao, i iz kategorije u kategoriju postao vodeći igrač, dogurao sam do prvog sastava gdje sam i prije studija bio tri godine kapetan momčadi HV Posedarja. Vezan sam za Posedarje, stekao sam obitelj i želim i dalje napredovati. Kakva su mi sada razmišljanja, želim i dalje ostati tu i igrati u trećoj ligi. u svemu pomoći mom Vitezu.

Dijete si Posedarja, njihov kapetan momčadi, no igrao si još negdje?

- Da, za vrijeme studija sestrinski fakultet u Rijeci, malo čudno no igrao sam dvije godine u NK Valpovu u trećoj ligi. Supruga mi je radila u Valpovu pa sam izvanredno studirao i igrao nogomet, te spojio ugodno sa korisnim. Bilo je lijepo, no doma je najbolje.

Luka je nogometaš bez straha i mane što se vidi na utakmicama njegova kluba, njegove igre su prepoznate, uvijek je u duelu prvi, no borben, požrtvovan i što je najvažnije fer i korektan bez ikakve namjere da bi ozlijedio protivnika. Za njega će nam njegov trener Ivan Šimurina reći:

- Luka je lider, svaki trener pa i mi u stručnom stožeru imamo u njemu na terenu „produženu ruku“. Na lopti je prvi i željan pobjede. To sve unosi u momčad, tako da zaslužuje epitet „trenera u igri“. On odaje povjerenje u ono što radi, sa svim igračima je u dobru, prvi je na treningu, a posljednji odlazi, profesionalac od glave do pete, iako igra u amaterskoj ligi.

Kad će trećeligaši na teren?

- To nitko ne zna, pa ni ja. Vjerujte da mi treninga, igre i utakmica fali. Kad nešto naučiš i kada si na terenu uvijek, a sada već malo duže nismo, tada je teško. Podržavam sve mjere i vjerujem da bi mogli uskoro početi sa treninzima, treba ostati zdrav pa ćemo sve moći - kazao je Luka.

19. travanj 2024 11:22