StoryEditorOCM
SportIZJAVE NAKON UTAKMICE

Kapetan Mavra kritizirao suđenje: "Ne umanjujem Ciboninu pobjedu, ali sudački kriterij je katastrofalan! Može ih sram i stid biti!"

Piše D. Žura
10. lipnja 2022. - 21:29

Igrači Zadra nisu mogli sakriti razočaranje konačnim ishodom, jer su nakon podosta slabe igre u završnici pohvatali konce, stigli do tijesne i dramatične završnice. Tuga je najviše shrvala Trevora Thomspona koji nije smogao snage ostati na dodjeli odličja i pehra. I onda je uslijedila „bomba” , u potrazi za izjavom pod mikrofon je došao kapetan Dominik Mavra i raspalio arsenalom kritika na suđenje....

- Ovo što ću kazati nimalo ne umanjuje pobjedu i Cibonin trofej momci su se borili i svaka im čast! Naime, bez imalo ustručavanja želim reći kako sudački kriterij nema veze s ničim, bio je sraman i to nije dobro za sport odnosno košarku. Kroz cijelu sezonu je bilo tako, ne samo u ovoj finalnoj seriji, nebitno gdje se igralo u Zadru ili Zagrebu, uvijek su bili kontra nas. Možda će nekima zvučati čudno, ali moram upotrijebiti riječ, sve skupa gadljivo je gledati ovakvo suđenje u utakmici koja odlučuje o prvaku. To nije nimalo sportski od njih i može ih biti stid i sram – zaključio je Mavra.

Na drugoj strani previše zadovoljstva kod Cibone, od sreće je blistao Toni Nakić koji je nedvojbeno bio MVP finala, ukazao se svaki kad su ga „ vukovi” trebali... 

- Došao sam u Zagreb da bih osvajao trofeje, drago mi je što smo uspjeli ostvariti dvostruku krunu, peharu iz Kupa Krešimira Ćosića pridodali smo naslov prvaka Hrvatske. Nitko sretniji od mene, jer mi je želja bila igrati pred punom dvoranom Draženovog doma i to mi se ostvarilo. Na koncu kao momčad smo se dokazali i to me osobito veseli – kazao je Nakić.

I onda pravi delirij zadarskih navijača koji su bili ustrajni u nastojanju da se igrači vrate iz svlačionice, opet se zaorila pjesma. Koliko toliko se kod igrača moglo primijetiti kako su u svlačionici preživjeli poraz. Pozdrav s igračima i ni jedna riječ primjedbe na htjenje, ono je što je iz navijačkog kuta obilježilo cijelu finalnu seriju u kojoj je bilo uspona i padova.

 

06. lipanj 2023 18:32