StoryEditorOCM
Sport200 MILIJUNA RAZLOGA

Kapetanu stigla nemoralna ponuda? Ako Saudijci Modriću zaista nude iznos o kojem se u kuloarima priča u Rotterdamu...

Piše Frane Vulas
16. lipnja 2023. - 08:20

Igra li kapetan Luka Modrić u nedjelju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije? Hrvatska u nedjelju u Rotterdamu igra finale Lige nacija (20.45 sati) s pobjednikom drugog polufinala između Italije i Španjolske, a kapetan ‘kockastih‘ svojim zagonetnim obrazloženjima po tom pitanju u posljednje vrijeme, kao i još intrigantnijom situacijom na temu novog ugovora u Real Madridu te interesa iz Saudijske Arabije, sve navijače drži na ‘laganoj vatri‘. A u nogometnim kuloarima u Rotterdamu pojavila se ćakula koja možda povezuje kockice tog mozaika.

Modrić je izjavio više puta, pa tako i nedavno u Rotterdamu, kako će dok god bude od pomoći biti na dispoziciji reprezentaciji Hrvatske. Nema nikakve sumnje da će biti baš tako. Baš kao što je najavio kako ni nakon Lige nacija neće govoriti na tu temu. No, situacija s potpisivanjem novog ugovora u kraljevskom klubu, odnosno objavljivanjem produžetka na još jednu sezonu, ovog proljeća se neuobičajeno otegla.

Obično bi u ovo doba godine to već bilo gotova stvar, objavljen produžetak ugovora što se držalo kao riješeno, da je sve već dogovoreno. A navodno su se prema već ranijim pričama u sve upleli i Saudijci. Poznato je već neko vrijeme kako im je Modrić novo ime na listi želja, nakon što su već hrpu nogometnih zvijezda doveli u Saudijsku Arabiju, od Cristiana Ronalda do Karima Benzeme. Međutim, tada se spominjao iznos od 40 milijuna eura po sezoni koliko su mu bili spremni ponuditi, 120 milijuna za tri sezone. Prema posljednjim pričama iz nogometnih krugova Saudijci su navodno spremni Modriću platiti čak 200 milijuna po sezoni. A za tri godine ugovora koliko je navodno na stolu, zaradio bi čak 600 milijuna. Što je, ako je točno naravno, baš nemoralna ponuda, ona koja se ne odbija.

Toliko po sezoni tamo dobivaju Ronaldo i Benzema. Nema logike, Ronaldo je jedna od najvećih zvijezda i magneta za navijače, Benzema aktualna Zlatna lopta. Zvuči potpuno nevjerojatno, baš nemoguće, ali zar nisu i Lionelu Messiju nudili 500 milijuna po sezoni, pa ih je odbio i otišao kod Davida Beckhama u Inter Miami. Dosad je u Realu navodno po sezoni Luka zarađivao dvadesetak milijuna.

Sve je to ipak do daljnjeg samo u sferi nagađanja, dok Luka ne kaže nešto konkretnije na tu temu poslije završetka Lige nacija ili se ne oglasi Real, Saudijci. Do tada je mnogo više pitanja nego odgovora.

Modriću ističe ugovor s Realom i ako ne potpiše novi, ako to već nije napravio, može otići kao slobodan igrač. No, ni eventualan odlazak u Saudijsku Arabiju ne mora nipošto značiti i oproštaj od reprezentacije.

03. svibanj 2024 09:32