StoryEditorOCM
SportPH U KICKBOXINGU

KBK Velebit Benkovac osvojio tri titule državnog prvaka!

Piše I. Gjergja
6. lipnja 2023. - 19:59

Nastupajući u Osijeku na državnom prvenstvu u Kickboxingu članovi KBK Velebit okitili su se s tri titule državnog prvaka.

Prvenstvo je održano u gradskoj sportskoj dvorani Jug 2 u dvije kickboxing discipline: za starije kadete, juniore i seniore, a nastupilo je 203 natjecatelja iz 37 hrvatskih klubova.

Među njima je bilo i pet članova Kickboxing kluba Velebit iz Benkovca (stariji kadeti i juniori) te su redom ostvarili izvrsne rezultate.

image

PH U KICKBOXINGU Osijek 2023.

Kbk Velebit, Benkovac/Slobodna Dalmacija

Lucija Tokić, starija kadetkinja (- 65 kg), disciplina Point fighting, u svim borbama je bila uvjerljivo brža i preciznija te je osvojila zlato i titulu prvakinje Hrvatske.

Oskar Brzoja, stariji kadet (- 47), disciplina Point fighting, također je bio uvjerljivo bolji od svojih protivnika te je s bodovnom razlikom pobjeđivao u eliminacijskim i finalnoj borbi, osvojivši zlato i titulu prvaka.

Klara Barešić, starija kadetkinja (+ 65 kg), disciplina Point fighting, u finalnoj borbi je pokazala bolju tehniku od protivnice te je tako i ona postala nova državna prvakinja.

Viktor Brzoja, stariji kadet (+ 69 kg), disciplina Point fighting, nakon dosta ujednačene i iscrpljujuće finalne borbe u dramatičnoj završnici je za jedan bod izgubio borbu te se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Magdalena Tokić (-65 kg), juniorka, nastupila je u disciplini Full contact, gdje je u teškoj konkurenciji izborila brončanu medalju, odnosno 3. mjesto na ovom prvenstvu Hrvatske.

image

PH U KICKBOXINGU Osijek 2023.

Kbk Velebit, Benkovac/Slobodna Dalmacija

U KBK Velebitu su ostvarenim rezultatima zadovoljni, kao i treneri Mario Brzoja i Boris Pavičić s ukupnim dosadašnjim dijelom natjecateljske sezone. Ponosno ističu da su mladi borci, dakle kadeti i juniori, ove 2023. godine osvojili čak 13 titula državnih prvaka, te time oborili vlastiti rekord od prošle godine, kada su imali devet državnih prvaka.

Nakon nastupa u Osijeku vremena za odmor nema, na redu su pripreme za reprezentaciju, a očekuju se pozivi izbornika za sastav i nastup Hrvatske kickboxing reprezentacije na Europskom prvenstvu koje se održava u rujnu u Turskoj.

25. travanj 2024 16:07