StoryEditorOCM
SportSEDAMNAEST JOJ JE GODINA TEK

Kćer poznatog zadarskog rukometnog vratara - najperspektivnija biciklistica u Hrvatskoj!

Piše Ivica Gjergja
20. veljače 2017. - 19:45
maja2

Biciklistički dragulj „izrasta" u Biciklističkom klubu Zadar: Maja Perinović, 17-godišnja odlična učenica trećeg razreda Gimnazije Franje Petriča. Maja je u prošloj godini na natjecanjima u Hrvatskoj osvojila 12 državnih medalja od čega su pet zlatnih, pet srebrnih i dvije brončane, a doma je donijela i mnoštvo odličja iz inozemstva. Juniorska je reprezentativka i najtrofejnija biciklistkinja u klubu. Njeni rezultati nisu ostali nezamijećeni.

Međunarodna biciklistička federacija je nedavno Biciklističkom savezu Hrvatske poslala zahtjev da pošalje dvoje biciklista koji će boraviti tjedan dana u svjetskom biciklističkom centru u švicarskom Aigleu. Odabir je pao na Maju, ona je izabrana jer je to i zaslužila obzirom na postignute rezultate. Dakako da je bila oduševljena što je izbor pao na nju:

-Sretna sam i zadovoljna, sigurno da sam dosta toga vidjela doživjela i naučila jer je to svjetski biciklistički centar. Voziti na pisti pravi je ugođaj, kratko je kazala Maja. Zanimljiv je Majin biciklistički put.

Ona je „sportskih gena" njen otac Romano Perinović je bio poznati rukometni vratar RK Zadra i Zagreba, inače dobar amaterski biciklista. Maja je „uhvatila" njegovu „žicu", sjela na bicikl i pronašla se: ne samo da voli trenirati i raditi, nego joj to što je uporna i izdržljiva na natjecanjima uvijek donosi prva mjesta.

-Ja sam odabrala bicikl, vozeći se s tatom zavoljela sam ga i ne skidam se s bicikla, idem s njim u školu i butigu. Drag mi je, jednostavno sam zaljubljena i želim dalje napredovati, kazala je u dahu Maja.

Trenira biciklizam od 2011. godine, očekivanja su velika, a želja joj je okušati se i u profesionalnim vodama.

-Maja je najperspektivnija biciklistkinja ne samo u našem klubu. Radna, marljiva, uporna do bola na treninzima, za nju nema neriješene situacije, kada je na treninzima i natjecanjima unutra je 200 posto, ako mogu tako reći. Upravo iz njene upornosti dolaze i rezultati, no zaslužila je to. Vjerujem da njeno vrijeme tek dolazi. Misli se i nakon završene srednje škole baviti biciklizmom što će biti njen izbor, kazao nam je tajnik Neven Pavić.

Pored toga što voli biciklizam, ima i podršku kluba i cijele obitelji. Kakvo je onda čudo što se za nju zanima i profesionalni ljubljanski klub BCT.

18. travanj 2024 17:13