StoryEditorOCM
SportPOČINJE SEZONA

KK Zadar AdmiralBet ABA ligu otvara u petak, za suparnika stiže SC Derby momčad iz Podgorice! Jusup: oni su crnogorska "Mega"...

Piše Dražen Žura
29. rujna 2022. - 16:39

Zadar će sezonu u regionalnoj košarkaškoj AdmiralBet ABA ligi otvoriti u dvorani „ Krešimir Ćosić ”, suparnik im je SC Derby momčad iz Podgorice. U odnosu na lanjsku sezonu Zadrani su u bitnome promijenili momčad, od nositelja igre ostali su jedino Dario Drežnjak i Antonio Jordano. Ostali su stizali u hodu, uglavnom po želji trenera Danijela Jusupa, glavna zvijezda prijelaznog roka je Luka Božić koji je već bio u zadarskoj momčadi. Svi drugi, osim kapetana Marka Ramljaka kojem je Zadar nekoliko godina bio dom od ranije, nisu ništa ekstra, ali su očito po trenerovoj mjeri. Ne sumnjamo da je Jusup - zajedno sa svojim suradnicima - složio kompaktnu cjelinu, dostojnu izazova koji stoje pred njima.

- Došao je i taj trenutak, početak sezone, treniramo od 1. kolovoza i mislim da smo napravili sve što treba. Suparnik je dobra ekipa, dolaze u različitom sastavu u odnosu na lani, rekao bih da su spoj iskustva i mladosti. Usudio bih se kazati da je to crnogorska „ Mega”! Za njih smo se pripremili kao i za svaku drugu ekipu. Volio bih da dođe što veći broj navijača, a mi ćemo im zalaganjem i igrom vratiti – kazao je Jusup koji se osvrnuo na pripremno razdoblje, odnosno utakmice koje su imali....

- Bilo je dobrih i manje dobrih situacija, još uvijek ne znamo u kojem će pravcu sve ići. Francuska turneja? Bilo je dobro, momci su nastojali pokazati da možemo, i fizički su se ispraznili, ne samo kroz utakmice nego i putovanje, pa smo morali raditi treninge osvježavanja. Sve utakmice do sada bile su prijateljske, od sutra se broje – zaključio je Jusup koji vjeruje kako će imati sve igrače na okupu, jer u ogledu s Oostendeom to nije bio slučaj i dogovorom dvaju trenera igrale su se samo dvije četvrtine.

Novi kapetan Momčadi je Ramljak, kojem nedvojbeno godi ta uloga, navijači ga poznaju kao neumornog radnika na parketu, i prema onome što je ranije govorio u javnom prostoru, ističe odlično ozračje u svlačionici.

- U ABA ligi nema lagane utakmice! Vjerujem u ovu momčad, nema nezadovoljstva ili nekakvog jala, nitko ne traži neko posebno mjesto za sebe. Pozivam navijače da dođu, da pomognu da pobijedimo, mi ćemo se poštenim pristupom odužiti. Mislim da će to biti dobra priča – zaključio je Ramljak.

Utakmica se igra u petak početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport1.

18. travanj 2024 12:46