StoryEditorOCM
SportPLES S VUKOVIMA

KK Zadar: Cibona je težak suparnik! Biti će to teška, rivalska utakmica, u igri moramo biti puno brži i agresivniji

Piše Dražen Žura
3. veljače 2022. - 18:03

Zadar je na sinjskom parketu ozbiljno tresnuo o pod, samim time u velikoj mjeri ugrozio i poziciju broj jedan na ljestvici HT Premijer lige, jer Split je odmah tu negdje, spreman iskočiti u prvi plan. Kako se priča ne bi posve komplicirala onda je zadarskoj momčadi iznimno važno iz ogleda s Cibonom na Višnjiku izići kao pobjednik. Od zadnjeg susreta u Zagrebu u kojem je Zadar slavio 82:79, proteklo je punih tri mjeseca, u međuvremenu, „vukovi” su promijenili trenera stigao im im je Gašer Okorn kojeg su ozbiljno isticalo kao kandidata za nasljednika Ivana Perinčića....

- Cibona je težak suparnik! Biti će to teška, rivalska utakmica. Porazi u zadnja dva susreta, a pogotovo onaj protiv Alkara, poslužiti će nam da shvatimo da u igri moramo biti puno brži i agresivniji. U obrani moramo biti konzistentniji i trebamo više trčati u kontru. Pokušali smo se dovoljno odmoriti da u ovoj utakmici budemo najsnažniji što možemo biti. Znamo da će utakmica biti fizički vrlo zahtjevna. Odradili smo dobar trening u teretani, a također vrlo dobro smo se i upoznali s načinom igre Cibone – kazao je Justin Carter, čovjek o kojem ovisi puno toga u igri u Zadra.

Ali Zadar i s njim, u zadnje dvije utakmice nije ista ona momčad koja je, konkretno, pobjedom protiv Krke u ABA ligi najavljivala bolje sutra. Podosta identičnih pogrešaka napravljeno u Čačku i Sinju, odnosno, promašivala su se slobodna bacanja i primalo trice kao na traci. Pitanje je jesu li u kratkom vremenskom razdoblju uspjeli iz svega pronaći formulu koja bi ih mogla vratiti na put koji vodi do trijumfa.

Utakmica se igra u petak, u dvorani „ Krešimir Ćosić” s početkom u 18 sati.

20. travanj 2024 16:01