StoryEditorOCM
SportSUTRA U 17 SATI

KK Zadar dočekuje Cedevita Olimpiju: Brine ih povreda Junakovića, Mavra se vraća, neizvjestan je Carter, ali još nema prvog nastupa Antonia Jordana

Piše Zadarski.hr
9. siječnja 2021. - 11:22

Zadnjih dana jedno od glavnih pitanja odaslano iz kuta navijača Košarkaškog kluba Zadar, uglavnom glasi: " Igra li se koja utakmica"? Ali nema onoga tko sa sigurnošću može odgovoriti s DA ili NE, jer se situacija vezano uz pozitivne i negativne na COVID-19, stalno mijenja. U subotu, nešto prije četrnaest sati dobili smo informaciju kako su na provedenom testiranju svi odreda bili negativni. Dakle, igra se!

Podsjetimo, Zadrani su "preskočili" tri utakmice, dvije u regionalnoj ABA ligi, jednu u Prvenstvu Hrvatske. Ogled s Cedevita – Olimpijom spada u one ranije odgođene, uz vjeru kako do početka utakmice, obzirom na rezultate spomenutih testova neće biti značajnijih promjena.

-Čeka nas jedna izuzetno zanimljiva utakmica protiv jako zahtjevnog protivnika. Napadački jako kvalitetna ekipa s jako puno vrhunski šutera, to znači da će nam obrana biti ključ. Ne smijemo dopustiti da lagano ulaze u šuteve za tri poena, jer imaju puno igrača koji mogu pogađati u velikim serijama . Situacija je drugačija nego što je bila protiv Crvene zvezde, trenirali smo dobro ovaj tjedan, vratio nam se Dominik Mavra. Jedino što me zabrinjava je ozljeda Martina Junakovića, nadam se da će biti spreman za utakmicu. Ali, imamo dva najbolja fizioterapeuta u gradu, siguran sam da će napraviti sve da osposobe Martina da može igrati, jer nam je jako bitan u ovom trenutku iz razloga što Dominik još uvijek traži sportsku formu. Generalno sam zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan – kazao je Ivan Perinčić koji je kao pomoćnik Veljka Mršića preuzeo vodeću ulogu. Istina, Mršić je izišao iz izolacije, međutim, prema preporuci liječnika još uvijek nije uputno izlagati se stresnim situacijama.

Nadalje, u subotu je istekla samoizolacija određena Justinu Carteru, ali još nije posve sigurno hoće li biti u momčadi, više će se znati nakon što se odradi posljednji trening uoči utakmice, koju će pak Mršić pratiti s tribina.

-Možemo očekivati da damo "milijun posto" od sebe. Mi se nemamo što bojati ni imati neki preveliki respekt prema njima. Naravno moramo se spremiti na to da je to jedna dobra i talentirana momčad, na kraj krajeva skupa momčad, koja je napravljena za najviše ciljeve u ABA ligi. Mislim da mi moramo tražiti svoju šansu – kazao je Mavra.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan TV prijenos na programu Arenasport 1.

19. travanj 2024 06:27