StoryEditorOCM
SportOD 18. DO 20. RUJNA

KK Zadar jedini hrvatski predstavnik na ABA Superkupu, evo tko mu je protivnik u četvrtfinalu

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2023. - 18:00

Četvrti ABA Superkup u povijesti održat će se od 18. do 20. rujna 2023. godine u Podgorici. U dvorani Morača osam momčadi će se boriti za prvi trofej sezone, među njima i KK Zadar.

Prema ostvarenim rezultatima u sezoni 2022/23 sudjelovanje na turniru potvrdili su Partizan Mozzart Bet, Budućnost VOLI, Cedevita Olimpija, FMP Soccerbet, Mega MIS, Zadar i SC Derby. Nakon odluke Crvene zvezde Meridianbet da ne sudjeluje na Superkupu upražnjeno mjesto popunila je Igokea m:tel.

Zadar je, kao jedini hrvatski predstavnik, u ždrijebu izvukao natjecateljski broj sedam koji mu je za protivnika u četvrtfinalu donio podgoričku Budućnost VOLI, momčad s kojom u istoj dvorani otvara novu sezonu AdmiralBet ABA lige.

Superkup utakmica Budućnost- Zadar na rasporedu je 18. rujna s početkom u 18 sati. Ostali parovi četvrtfinala su: Cedevita Olimpija - Igokea m:tel (12 sati), Partizan Mozzart Bet - Mega MIS (15 sati) te FMP Soccerbet - SC Derbi (21 sat).

Tijekom Superkupa u Podgorici svaka će momčad odigrati po tri utakmice u isto toliko dana, jer će se sve momčadi boriti za konačni poredak (od 1. do 8. mjesta).

Prvi ABA Super Sup održan je u Baru na početku sezone 2017/18, kada je trofej osvojila Cedevita, pobijedivši u finalu Budućnost VOLI 78:69. Na turniru su još nastupili FMP Soccerbet, Igokea m:tel, Mega MIS, Cibona, Mornar-Barsko zlato i Partizan Mozzart Bet.

Sljedeće sezone u Laktašima Crvena zvezda Meridianbet je u finalu pobijedila Budućnost VOLI rezultatom 89:75. Ostali sudionici bili su Mornar-Barsko zlato, Partizan Mozzart Bet, Igokea m:tel, Cedevita, Zadar i Petrol Olimpija.

Treći ABA Superkup održan je u Zagrebu, početkom sezone 2019/20, kada je Partizan Mozzart Bet u finalu slavio protiv Cedevite Olimpije (99:77). Na turniru su još nastupili Mega MIS, Crvena zvezda Meridianbet, Koper Primorska, FMP Soccerbet, Budućnost VOLI i Cibona.

ABA Superkup u Podgorici bit će prvi nakon pauze uzrokovane pandemijom Covid-19 i predstavljat će najbolji mogući uvod u 23. sezonu regionalne lige starta posljednjeg vikenda u rujnu.

02. svibanj 2024 20:01