StoryEditorOCM
SportPOPIS PUTNIKA

KK Zadar kao kolodvor: pogledajte analizu tko je sve došao, tko tek dolazi, a tko odlazi!

Piše D. Žura
7. kolovoza 2024. - 15:12

Podosta je prometno u KK Zadar, jer je iznimno pohvatati tko je sve došao, tko dolazi, a tko odlazi!

Među prvima pristigao je, ili bolje kazati vratio se kući, Antonio Sikirić, ali je očito brzo shvatio kako za njega nema previše nade u matičnom klubu. Odlučio je spremiti putnu torbu, preseliti se na Gripe, potpisati trogodišnji ugovor sa Splitom, te donijeti odluku o novoj posudbi. Posve izgledno je kako će se Sikirić vratiti u Zabok, nakon toga konačno odjenuti žuti dres!

Kao veliko pojačanje najavljen je daroviti Renato Serdarušić kojeg se pak nije moglo vidjeti na treningu u srijedu ujutro. Istodobno, krenule su kružiti priče kako bi donedavni igrač Cedevite Junior, koji je na prvom okupljanju Zadrana predstavljen kao nova slika kluba. Od toga je prošlo nepunih tjedan dana, a Serdarušić je, već u skupini bivših, a da pravi nije ni osjetio miris Višnjika, svoj sreću će potražiti na Baldekinu u dresu Šibenke!

S njime je jednako kao i Sikirićem postignut sporazumni raskid ugovora, što bi posljedično trebalo značiti kako klub nema nikakve financijske štete, što nam je potvrdio Denis Pleslić, sportski direktor Zadra.

image

Američki košarkaš Tyler Wahl

Kk Zadar/Slobodna Dalmacija

Klub je prema našim informacijama krenuo u razgovore s Amarom Gegićem, također svojedobno igračem Cibone, dok će se na klupi naći i "zadarsko dite”, Manuel Dundović.

Podosta pompozno najavljen je i dolazak Domagoja Prolete, istaknuto je kako su iza njega kadetska i juniorska karijera u Real Madridu, a Zadrani ga se najviše sjećaju kao igrača Cibone. I to samo dok je trajala AdmiralBET ABA liga, jer u prvenstvu Hrvatske nije imao pravo nastupa, zbog poznatih problema koje su imali zagrebački vukovi.

Iz Amerike pak stiže Tyler Wahl (24) kojem će Zadar biti prvi kontakt s europskom košarkom. I nakon svih spomenutih, kako je krenulo, nameće se pitanje: Tko je sljedeći na izlaznim, odnosno ulaznim vratima? 

Osim mijena s igračima, podsjetimo, direktor kluba je iskoristio svoje diskrecijsko pravo te potpisao dodatak postojećem ugovoru s trenerom Danijelom Jusupom do 31. prosinca 2025. godine!

Iskustvo pak kazuje kako "popis putnika u oba smjera”, nije nešto o čemu se ne bi trebalo i dalje razmišljati.

10. rujan 2024 02:08