StoryEditorOCM
SportIZ PRVE RUKE

KK Zadar mogao bi daleko više od "čuvanja statusa" postavljenog u ABA ligi, pa se ozbiljno razmatra povratak sjajnog košarkaša u momčad!

Piše D.Žura
25. listopada 2023. - 15:06

Zadar će, prema neslužbenim informacijama koje imamo i dolaze iz klupskih krugova, ozbiljno razmotriti pitanje povratka Juana Davisa (27 godina, 203 cm), štoviše, ta je priča pri samom kraju. Istina, proračun je debelo probijen, međutim, dva uspješna rezultata u AdmiralBET ABA ligi te neprikosnoveno vladanje u prvenstvu Hrvatske, očito je struku u klubu potaknulo na razmišljanje, kako bi sadašnji Zadar mogao daleko više od postavljenog cilja u ABA ligi, odnosno, očuvanja statusa u spomenutom natjecanju.

Davis je stoga kao krilni igrač prava prigoda jer poznaje manje – više sve igrače, pa mu ne bi trebalo previše vremena za adaptaciju na igru koju je postavio trener Danijel Jusup. Jedino je nejasno zašto se tako iskusnog košarkaša nije zadržalo u prvom krugu slaganja momčadi. Njegovim dolaskom dobilo bi se igrača više u rotaciji, ali i „skratilo” listu mladih igrača, kojima onda pripada uloga "danas ja sutra ti!" 

Usput, Davis nakon razlaza sa Zadrom nije imao angažman, iako je iza sebe imao sezonu u kojoj je, što se pak tiče ABA lige, zabilježio prosjek od 8,3 poena i 3,9 skokova! Svoju statistički najizraženiju utakmicu imao je protiv Partizana na Višnjiku, odnosno, bio je najbolji u porazu Zadra, postigao je 22 poena, te imao osam skokova i jednu oduzetu loptu!

14. lipanj 2024 19:03