StoryEditorOCM
SportNE ČUDI OPREZ

KK Zadar nema prostora za opuštanje, a pogotovo protiv momčadi kao što je Furnir

Piše D.Žura
11. travnja 2023. - 14:38

Zadar će i svoju petu utakmicu Lige za prvaka odraditi kao domaćin, jer je u terminima koji slijede dvorana Krešimir Ćosić zauzeta ranije dogovorenim programima. Očito, su se pitanja oko termina događala u vrijeme kad se na sve načine seniorsku košarkašku momčad Zadra željelo vratiti u Jazine. U kultnoj dvorani su pak kroz cijelu sezonu ostali mlađi uzrasti, nerijetko se i smrzavali, dok su seniori uživali blagodati jedne od ljepših dvorana u Europi. U međuvremenu su svi zagovornici „projekta obnovimo Jazine”, napustili KK Zadar, koji je u zalog dobio kako rekosmo pet domaćih utakmica, ali i isto toliko gostovanja, upravo u vrijeme kad se bude rasplitalo pitanje što bolje pozicije uoči doigravanja za prvaka Hrvatske.

Slijedom takvoga rasporeda, Zadrani su domaćini Furniru, momčadi koja je ugodno iznenadila u Ligi za prvaka, dovoljno je ilustrirati njihov uvjerljiv trijumf(100:65) protiv Cedevite Junior. Onda nimalo ne čudi oprez koji se nudi iz kuta zadarskog stručnog stožera...

– Riječ je o jednoj vrlo mladoj, potentnoj momčadi koju trener dobro vodi. Činjenica da nisu pali u igri niti nakon što ih je napustio Amerikanac Taveion Hollingsworth pokazuje da se radi o kvalitetnom radu. Imaju odlične rezultate, uvjerljivo su dobili Cedevitu Junior, s Cibonom su do kraja bili u igri a i imaju puno više vremena za pripremu utakmice od nas. Svjesni smo da će, ne budemo li koncentrirani, iskoristiti svaku šansu – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18 sati.

 

04. svibanj 2024 18:31