StoryEditorOCM
SportOSVRT NA UTAKMICU

KK Zadar osigurao ostanak u ABA ligi, pa je utakmica protiv Crvene zvezde, koja se igra u Jazinama, praktički revijalna. Evo što kaže trener Mršić

Piše Dražen Žura
15. travnja 2021. - 14:17

Zadar će posljednji ovosezonski ogled u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi imati protiv Crvene zvezde i to u Jazinama, ali u potpunom miru, praktički će to biti revijalna utakmica.

Razlog?

Osigurali su poziciju na ljestvici kojom je izbjegnut kvalifikacijski "mač nad glavom" za što im je bila potrebna pobjeda protiv Cibone. I dogodila se, istina, uz puno više muke i trošenje energije i nerviranja, nego se očekivalo. Ali, to je već prošlost koje se ipak u tragovima dotaknuo Veljko Mršić, trener Zadra.

- Čestitam igračima što su dvije utakmice prije kraja ostvarili još jedan cilj ove sezone. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro u napadu, nismo imali cijelu utakmicu dovoljno energije, dok smo u obrani bili na nivou ispod onoga što inače pružamo. U drugom poluvremenu se dogodila ta standardna četvrta četvrtina, iako je i treća bila na tragu toga. Cibona je odigrala fantastično, što se puno puta događa kad u ekipi ostane samo osam igrača. Na kraju smo imali sreću, vidjeli smo fantastičnu partiju Dominika Mavre dok s druge strane odlična utakmica Roka Prkačina – kazao je Mršić kojeg je odmah nakon utakmice dočekalo pitanje vezano uz Chinanu Onuakua koji je nezadovoljan jednim svojim napadom tražio zamjenu, potom se uputio prema svlačionici.

Očito je želio "ohladiti" glavu, pa je za shodno našao na povratku rastgati dres.

- Iskreno, nisam vidio taj njegov čin, međutim, ukoliko je to napravio sigurno ga očekuje kazna sukladno Pravilniku o disciplinskim postupcima – kratko je komentirao Mršić, dok su mnogi putem društvenih mreža oštro osudili Onuakov postupak, držeći kako se "sveti dres" ne kida tek tako.

- Nedvojbeno, Onuaku će sukladno disciplinskim mjerama biti novčano kažnjen, jer tako nešto se jednostavno ne smije događati, uz to držim kako je to ujedno poruka svima drugima – kratko je obrazložio Željko Žilavec, direktor KK Zadar, ono što očekuje Onuakua.

Vratimo li se nakratko prema ogledu s Cibonom, nemoguće je ne primjetiti kako Zadar u ključnim trenucima izgubi koncentraciju, nerijetko i veliku zalihu poena, te dozvoli supraniku povratak u život... Podsjetimo, Cibona se vratila s minus šesnaest i povela 81:77, međutim, nije izdržala zadnji nalet Zadra odnosno Mavre koji se pokazao kao "protuotrov" za učinak Prkačina na drugoj strani.

- Nismo mi Budućnost ili Crvena zvezda, odnosno, drugi klubovi koji se bore za vrh ljestvice da bismo imali taj kontinuitet kojeg svi želimo. Istina, to više nije slučajnost nego se ponavlja jer očito nismo uspjeli to riješiti, razloga je puno. Ali to moramo riješiti u nastavku sezone kako bismo rasplet u HT Premijer ligi dočekali spremniji – zaključio je Mršić.

Zadar prije posljednjeg kola i susreta s Crvenom zvezdom na kontu ima devet pobjeda, u što je uračunata i ona jednu "za zelenim stolom", što vrijedi i za ostale klubobe radi istupanja Koper Primorske iz lige.

Zanimljivo od osam odigranih, pet puta su bili uspješni kao gosti, pali su: Krka, Split, FMP, Koper Primorska i Borac. U Krešinom domu ostvarene su tri, protiv Partizana, Borca i na koncu Cibone.

25. travanj 2024 13:05