StoryEditorOCM
SportŠUMADIJSKI R‘N‘R

KK Zadru stiže Čačak: "Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Oni su se pojačali s novim igračima i trenerom, ali mi smo se dobro pripremili za njih...!"

Piše Dražen Žura
26. siječnja 2023. - 14:31

Zadar je u posljednje vrijeme počeo ozbiljno rezultatski kašljucati i nalaze se u negativnom nizu, odnosno, u pet odigranih utakmica u AdmiralBET ABA ligi, upisali su četiri poraza i svega jednu pobjedu. Ali, ono što je važno istaknuti i dalje su u krugu ozbiljnih kandidata za plasman u doigravanje, jer su na omjeru, od osam pobjeda i jednako toliko pobjeda te se nalaze na šestom mjestu na ljestvici.

U goste ima pak stiže Borac iz Čačka koji se ni izbliza ne može pohvaliti sličnim učinkom, naprotiv u zoni su u kojoj su klubovi koji će voditi grčevitu borbu za ostanak u ABA ligi. Kolokvijalno kazano, predstavljaju „plitak potok” za zadarsku momčad, napose gledano kroz činjenicu kako je u Čačku nakon produžetka viđeno slavlje Zadrana. Pred svojom vjernom publikom, posao se čini utoliko lakšim, unatoč tomu što je Borac posegnuo za pojačanjima, najprije im je stigao Diante Baldwin kojeg je odmah na početku angažirao Zadar kao prvog razigravača, međutim, Amerikanac je otišao na vlastiti zahtjev ne zaigravši ni sekunde u zadarskom dresu. Borac se pojačao i ispod koša stigao im je Đorđe Gagić, ali je uloga favorita i dalje u rukama domaćina.

– Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Oni su se od našeg prvog međusobnog dvoboja pojačali s novim igračima, a doveli su i novog trenera. Međutim, mi smo se dobro pripremili za njih i smatram da uz pravi pristup možemo doći do pozitivnog rezultata – kazao je Dario Drežnjak, igrač koji se stalno trudi ponuditi najviše od sebe.

Osobito snažnim, Borac Mozzart, doživljava iskusni trener Danijel Jusup, nedvojbeno, svjestan kako momčad gubi koncentraciju u odlučujućim trenucima utakmice, te se sigurno nakon poraza od Mege radilo upravo na tom iznimno bitnom segmentu igre.

– Ovo je jako važna utakmica za nas. Riječ je iskusnoj ekipi s igračima koji znaju igrati košarku. Izuzetno su dobri u dodavanjima i jaki su ispod koša gdje imaju snagu u vidu Gagića i Save Lešića. S Baldwinom su dobili i na agresivnosti i to je sada jedna sasvim druga ekipa za razliku od početka sezone. Sve to skupa sjajno je posložio novi trener Dejan Mijatović i zaista ćemo morati biti na visokoj razini ukoliko želimo dobiti ovu utakmicu. Pozivam naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju i ovim im se putem zahvaljujem na dosadašnjoj podršci – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz TV prijenos u programu Arenasport 1.

 

26. travanj 2024 22:58