StoryEditorOCM
SportU OBLIKU SRCA

Klub daljinskog plivanja Donat iz Zadra po drugi put i ove godine organizira plivački maraton Galešnjak – Pašman

Piše Ivica GJERGJA
5. srpnja 2022. - 13:04

 

Maraton je u dužini od 3.000 metara, a održat će se u nedjelju, 10. srpnja, u 9 sati, te će se bodovati u sklopu ovogodišnjeg natjecanja 'Dalmatinski kup'.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala oko 1 km. Ispred prvog plivača ide jedrilica, tako da svi plivači vide pravac do prve bove. Čim jedrilica dođe do prve bove stat će pet metara desno, tako da svi plivači prolaze između jedrilice i crvene bove - lijevim ramenom. Zatim se pliva uz obalu - četiri bove svakih 500 metara lijevim ramenom uz bove. Cilj je mjesto Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla.

Broj natjecatelja je ograničen na 80 plivača, a prijaviti se može na obrascu ili na licu mjesta, ukoliko kvota natjecatelja ne bude popunjena. Već je prijavljeno 47 natjecatelja, a može se prijaviti do 22 sata 9. srpnja.

Kotizacija: Kotizacija za natjecanje je 100 kn za sve natjecatelje i plaća se neposredno prije natjecanja. Ukoliko plivač može organizirati vlastitu pratnju čamcem oslobođen je kotizacije. Svi natjecatelji će dobiti majicu za isplivani maraton, najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare, a najbolji u svojoj starosnoj kategoriji (do 15 do 29, od 44 do 59 i preko 60) dobit će medalje.

Satnica: Satnica natjecanja započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju kod velikog mula u 7.30 sati, nakon čega će se svi u 8.15 sati brodom prebacili na otok Galešnjak. Također, natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Neviđana u 7.30 sati. Utrka počinje u 9 sati. U 11 sati natjecatelji imaju ručak i okrijepu, a u 12 sati je proglašenje pobjednika, a u 13 sati se svi se brodom vraćaju u Turanj.

23. travanj 2024 12:21