StoryEditorOCM
SportROŠADA NA STANOVIMA

Direktor Knežević prešao u Udrugu HNK Zadar, a dugove i stečaj NK Zadra ostavio Kokiću

Piše Dražen Žura
9. lipnja 2020. - 10:37

Sportska javnost se neočekivano brzo digla na noge, jer već duže vrijeme na zadarskim Stanovima "živi" priča o gašenju kluba, što je svakom razumnom - jedini izlaz, kako bi nogomet u Zadru počeo disati punim plućima. Nadzorni odbor kluba, poznato je, od ponedjeljka ujutro prihvatio je ostavku direktora Damira Kneževića. Razlog?

- Otvorio se trenutak u kojem možemo u Županijski nogometni savez prijaviti Udrugu HNK Zadar koja će se sukladno registraciji moći uključiti u natjecanje. U kojem će to biti, njihova je odluka, nama je prioritetni cilj da mladi igrači budu u klubu koji ima zdrave temelje. Ranije je također poznato da sam od prve uključen u osnivanje Udruge i sukladno zakonu ne mogu biti na dva mjesta. Dok se nisu stvorili formalno pravni uvjeti za uključivanje HNK Zadar, na to sam imao pravo, ali više ne - kazao je Damir Knežević, bivši direktor NK Zadar koji sa sobom iz Stanova nosi stare zamisli...

- Upravo tako, zapravo, mogu samo ponoviti kako je Grad Zadar posve podržao naš projekt samo s jednom željom a to je da se krene od početka na zdravim temeljima. U tu svrhu dobili smo pravo na korištenje postojeće infrastrukture, jednako tako možemo i očekivati financijsku pomoć. Koliko god izgledalo grubo i zvučalo kako se gasi jedan klub a stvara novi, svi moraju znati da su se tek sada stvorili uvjeti za potencijalne ulagače koji su ranije pokazivali zanimanje, međutim, nisu imali jasnu sliku ispred sebe – zaključio je Knežević.

U njegovu fotelju sjeo je mladi Marin Antonio Kokić koji je već radio u klubu, upoznat je s problematikom i nedvojbeno ga očekuje posao iščekivanja trenutka u kojem će se proglasiti stečaj NK Zadar koji je u blokadi zbog potraživanja blizu tri milijuna kuna. I taj iznos nije konačan, jer se kroz sudski proces koji je u tijeku valjaju drugi iznosi višestruko veći.

- Poznato mi je sve, znam da nije zahvalna uloga, međutim, bilo bi nepravedno i nepošteno prema preostalim zaposlenicima da se nitko ne brine o njihovim pravima. Novaca nema i kad se primjerice odradi obračun plaće, neki od trenera ili igrača koji su još pod ugovorom s tom dokumentacijom mogu jedino otići na FINA–u i pokrenuti postupak ovrhe. Nadalje, podosta je druge papirologije koju je potrebno svakodnevno evidentirati i živjeti s činjenicom kako financijskih sredstava nema, odnosno, samo je pitanje koliko će potrajati vremena da se pokrene stečaj. Moguće je da to bude i duže razdoblje, ali to ne ovisi o klubu nego o vjerovnicima, odnosno, onima koji imaju potraživanja. Doista, u ovom trenutku ne mogu ništa više reći – kazao je Kokić.

19. travanj 2024 13:07