StoryEditorOCM
SportMLAĐI SENIORI

Knežević: “Volim boks, imam svoj cilj, to je Olimpijada u Parizu 2024. godine“!

Piše Ivica GJERGJA
16. ožujka 2021. - 19:23

U Zagrebu na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Boksačkom centru, mlađi seniori koji su svakako budućnost hrvatskog boksa prikazali su vrhunske borbe. Među onima koji su uspjeli i uzeli odličje je Zadranin Petar Krešimir Knežević (17.g). Zlatno odličje u kategoriji do 69. kilograma njegovo je djelo. Ponos je Zadra u ovoj plemenitoj vještine i bio je najbolji boksač prvenstva – zlatni, okitio se naslovom prvaka Hrvatske i dobo naziv „prva šaka“ Zadra.

On je u finalnoj borbi porazio Fabijana Tomkića (iz nokauta) i automatski s tim uspjehom izborio sudjelovanje u boksačkoj reprezentaciji Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati od 11. do 25. travnja u Poljskoj. Svakako da i zasluga pored Petra Krešimira pripada i njegovom treneru Neni Mitroviću, koji će na prvenstvo sa Petrom. Na prvenstvu je bio odlično pripremljen tjelesno i tehničko - taktički, prikazao je izvrstan boks, a kod njega je bila naglašena izuzetna motiviranost, stoga ovaj uspjeh. Čestitali smo Petru i treneru Mitroviću.

- Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim na prvenstvu. Biti najbolji je čast i satisfakcija za ono što se dnevno dva puta radi - trenira. Nije mi žao vremena provedenog na treningu, pače isplatilo se već sada, biti najbolji u odnosu na velik broj boksača je stvarno lijepo. Smatram da sam dobro sve odradio u borbama, ono što nije dobro ostaje unutra nas u klubu. Podsjetit ću da sam izdanak Zadarske škole boksa, krenuo sam sa 11 godina u boks s legendom trenera Mariom Nikolićem – Paćom, pa godinu dana sa Ukrajincem Sergejem Vokerinom, da bi nastavio s Nenom Mitrovićem. Svatko od njih mi je nešto „ulio“ od boksa, a Neno mi je dao još i čvrstinu i borbenost. Boks volim i uživam u njemu po cijeli dan, eto ide me, pa sam dobio i kategorizaciju od strane HOO, te sam reprezentativac, a sve zahvaljujući boksu i mom uspjehu, priča nam Petar Krešimir Knežević.

Što nakon ovog velikog uspjeha?

- Nema odmora, već drugi dan nakon završetka prvenstva radili smo, trenirali, treba se dobro spremiti za Svjetsko prvenstvo u Poljskoj, pokazati da je i moj grad Zadar boksački grad. Ići i tamo ostvariti uspjeh, a za što treba dobra priprema.

Mladi si reprezentativac, što je u planu dalje?

-Želja mi je i na neki način i cilj Olimpijada 2024. godine u Parizu. Netko će reći da sam neskroman, no ja to želim i radit ću sve da tamo odem, kazao nam je Petar i nastavio trening.

Za svoga pulena trener Neno Mitrović ima samo riječi hvale.

- Petar Krešimir u prvom redu voli boks, uporan je i na treninzima do kraja, rekao bi sto posto, sluša i upija što mu se kaže. Živi boks na poseban svoj način, te s njim ja kao trener lako nađem zajednički jezik. Kao borac je čvrst ekstra - udarač, zato su i padali njegova četiri protivnika na prvenstvu. Na pravom je putu i dečko je zaslužio ovaj uspjeh jer dosta daje, kako na treninzima i pripremama tako i u borbama. Ovim je napravio iskorak k većim i značajnijim uspjesima. On nije jedan koji je bljesnuo pa se ugasio, on traje i trajat će, kazao je trener Mitrović.

Niska uspjeha

- U 2020 godini osvojio je zlatnu vojvođansku rukavicu u Subotica, najbolji u regiji.

- Viceprvak Hrvatske u 2020-toj godini u kategoriji do 75. kg.

- Dosad je imao 30 mečeva od čega 28 pobjeda što je impozantan uspjeh.

- Kadetski, juniorski i mlađi seniorski prvak Hrvatske. 

25. travanj 2024 14:00