StoryEditorOCM
SportNAJAVA UTAKMICE

Košarkaši KK Zadra u Skoplju traže iskupljenje nakon poraza od Igokee: "Nemamo puno vremena za pripremu, pokušat ćemo nastaviti dobar ritam"

Piše D.Žura
30. ožujka 2023. - 18:20

Košarkaši Zadra nalaze se u nizu od dva poraza u AdmiralBET ABA lige, teško su rezultatski nastradali protiv FMP-a u gostima, onda ih je Igokea nakon prekida u dan ranije opisanoj "zadarskoj završnici" preskočila i u velikoj mjeri natjerala na oprez u ogledu s MZT Skopje Aerodromom.

A makedonska momčad se odavno "zabetonirala" za samo dno ljestvice: jedva su skupili tri pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

– MZT je moja momčad, tamo sam odrastao, poštujem i volim taj klub, žao mi je što ne mogu igrati pred domaćom publikom. Ja i Davis smo dali neke informacije suigračima, no to nek ostane u svlačionici. Bit će to susret dvije fenomenalne momčadi, neka pobijedi bolji – kazao je Adem Mekić, koji neće biti u sastavu jer ga je Zadar "kupio" samo za HT Premijer ligu, odnosno Ligu za prvaka.

Mekića se istina, nije ni primijetilo u ogledu na Višnjiku, tako da njegove informacije nemaju osobitu težinu, jer su pomoćnici Danijela Jusupa, zajedno u suradnji s njim dodatno "skautirali" MZT prije nego li će se zaputiti prema Skoplju kamo putuju kombinirano, autobusom do Zagreba, potom zrakoplovom do makedonske prijestolnice.

– MZT se bori za opstanak pa nas očekuje teška utakmica. Napravili su izmjene u "rosteru”, utakmica ima puno veći značaj nego prošla, pa će biti i sasvim drugačija. Budući da nemamo puno vremena za pripremu, pokušat ćemo nastaviti dobar ritam iz zadnjih dviju utakmica – kazao je Dario Drežnjak zasigurno misleći na pobjede protiv Šibenke potom i Cedevite Junior.

Ono štu uvelike muči trenera Jusupa, jeste činjenica kako neće moći računati na spomenutog Mekića, ali i na Srđana Lakića koji je u ogledu sa Šibenkom zadobio nezgodan udarac, što se kasnije odrazilo na njegovo zdravstveno stanje. A na stanje kompletne momčadi ostavio je trag utakmice s Igokeom, koju su pratila dva prekida, jedan kraći, potom onaj duži poradi pražnjena dvorane, pa se igralo bez gledatelja. Očito je takvo ozračje išlo na ruku gostima...

– Dosta smo pokvarili izglede za play - off porazom protiv Igokee, bit će nam puno teže igrati nego da smo tu utakmicu dobili, pogotovo zbog kadrovskih problema. Napravit ćemo sve što možemo da budemo

najbolji u tom trenutku, a dokle ćemo dogurati vidjet ćemo, zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati, uz prijenos na AreniSport 1.

20. travanj 2024 16:33