StoryEditorOCM
SportDRUGA LIGA – JUG

Košarkaši Mislava slavili u popunjenim Gripama protiv KK Diadore 91:88

Piše I.G.
4. travnja 2023. - 18:06

U zadnjem susretu Druge muške lige – Jug, košarkaši Mislava slavili su u dobro popunjenim Gripama u sezoni 2022./23. protiv Diadore rezultatom 91:88.

Mladi Zadrani bolje su otvorili susret, poveli su čak i 9:20, ali nakon toga Mislav hvata priključak već do kraja prve četvrtine nakon koje rezultat je 23:29. Mislav se u potpunosti vraća u susret u drugoj dionici, a najveće probleme osim osobnih pogrešaka gostima iz Zadra zadaje i Petar Šarac koji je u reketu Entuzijasta radi velike probleme te na koncu prvog dijela rezultat iznosi 48:48.

Dečki iz Podstrane u trećoj dionici odvode susret na svoju stranu i nekoliko puta odlazi na devet poena prednosti, ali Diadora do kraja treće dionice smanjuje na -3 (60:63).

Četvrta dionica prolazi također u znaku domaćina, ali gosti iz Zadra ponovno pred kraj hvataju priključak i s 12 sekundi do kraja imaju loptu u rukama za produžetak, ali napad nije uspješan te Mislav slavi pobjedu u derbiju i slavi naslov prvaka Druge lige Jug te odlazak na Završni turnir za popunu Prve muške lige.

Mislav je do pobjede predvodio Petar Šarac s 26 poena, Duje Lisica dodao je 22 dok je 15 odnosno 14 poena bio učinak Tome Bulića i Ivana Vitaljića. Za goste je Vito Perković ubacio 22, Toni Torbarina ubacio je 14 dok je 13 imao Toni Josipović.

image

KK Diadora i KK Mislav

Ks Zadarske županije/Slobodna Dalmacija

Treba istaknuti KK Mislav te pohvaliti organizaciju utakmice, a koliko se važnost lige podignula u regiji Jug govori i činjenica kako je susret iz Gripa pratilo oko 400 gledatelja. Zadovoljstvo organizacijom i provedbom utakmice te kasnije dodijele medalja i odličja za individualna postignuća nije krio niti Povjerenik natjecanja Tomislav Kabić kao ni Predsjednik KSZŽ Marin Vrsaljko te Damir Basarić tajnik Košarkaškog saveza Splitsko – dalmatinske županije.

U najbolju petorku lige po broju postignutih poena uvršteni su: Nino Kotrulja (KK Sukošan), Domagoj Stojanović i Luka Pandurić (KK DOŠK), Lovre Klarić (ŠK Dubrovnik) te Josip Boban (KK Solin).

Na mjestu najboljeg strijelca sa 526 poena uvjerljivo se našao Nino Kotrulja!

image

KK Diadora i KK Mislav

Ks Zadarske županije/Slobodna Dalmacija
image

KK Diadora i KK Mislav

Ks Zadarske županije/Slobodna Dalmacija

- Drago nam je da je liga ove sezone bila vrlo uzbudljiva uz puno napetih utakmica te da se dobra natjecateljska košarka igrala na parketima Druge lige Jug. Ekipi KK Mislav želimo svu sreću na završnom turniru, a svim suradnicima, službenim osobama, medijima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj sezoni kako bi pomogli u razvoju lige želimo se zahvaliti uz vjeru da ćemo još bolji posao odraditi i sljedeće sezone. Parketi, lopte, igrači i treneri sada će na zasluženi odmor, ali projekt lige 2023./24. već se sprema i sigurni smo da vas niti sljedeće sezone nećemo razočarati - kazao je povjerenik natjecanja Tomislav Kabić.

image

KK Diadora i KK Mislav

Ks Zadarske županije/Slobodna Dalmacija
05. svibanj 2024 00:07