StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Košarkaši Sonik Puntamike u nedjelju će u Vukovaru odmjeriti snage s Furnirom!

Piše Ivica Gjergja
13. studenog 2021. - 10:52

Košarkaši Sonik Puntamike u nedjelju će u Vukovaru odmjeriti snage s Furnirom u susretu desetog kola HT Premijer lige. U dogovoru dvaju klubova i uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza utakmica će se odigrati u gradu heroju četiri dana uoči obljetnice pada grada sa željom odavanja posebnog pijeteta svim žrtvama bez kojih ne bi bilo slobodne i samostalne Hrvatske.

Prije početka susreta organiziran je i službeni prijem predstavnika klubova kod gradonačelnika Ivana Penave, a sama utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17.30 sati u Sportskoj dvorani Borovo naselje, uz izravan prijenos na HTV-u. Od posljednje utakmice Sonik Puntamike sa Škrljevom prošla su dva tjedna, da bi se sraz u Jazinama sa Cedevitom Juniori odgodio zbog korona virusa kod nekolicine igrača, koji su sada u redu, no iscrpljeni.

– Ovog trenutka nemamo covid pozitivnih igrača, no pojedinci i dalje osjećaju određene tegobe, te se nadamo da će se do nedjelje one što je moguće manje manifestirati. Igrači koji su cijepljeni i koji su preboljeli koronavirus unutar definiranog vremenskog razdoblja su trenirali, dok ostali nisu. Jasno da situacije u kojima se poremeti ritam utakmica i u kojima ne treniraš s kompletnim sastavom nisu optimalne, međutim već smo dosta puta pokazali da znamo izaći na kraj s otegotnim okolnostima te ne sumnjam da ćemo znati izaći na kraj i s ovim, rekao je trener „Punte“ Stipe Kuliš, te dodao kako njihov domaćin Furnir velik dio utakmice provodi u zonskoj obrani, dok njegov tim na defenzivnoj strani terena preferira obranu - čovjek na čovjeka.

- Vjerujem da će košarkaškim zaljubljenicima biti zanimljivo gledati kako koja momčad pokušava kazniti deficitarne strane suparničkog sustava, te ujedno iskoristiti prednost svog načina igre, kazao je Kuliš.

U sastav Punte vraća se Luka Tomas.

- Izuzetna nam je čast što ćemo kroz sportsku manifestaciju doprinijeti očuvanju sjećanja na jedan izuzetno vrijedan trenutak naše povijesti, te se iskreno nadam da ćemo svim nazočnima i gledateljima pred televizijskim ekranima priuštiti lijepo sportsko iskustvo, rekao je Kuliš.

24. travanj 2024 18:41