StoryEditorOCM
SportNA REDU JE STARI SUSJEDSKI DERBI

Košarkaši Zadra idu na Baldekin – Krajina vjeruje u pobjedu protiv svojih Šibenčana

Piše Ivica Gjergja
13. travnja 2018. - 20:00
zadar_mega10-050318

U 23. kolu HT Premijer lige Zadra ide na tradicionalno neugodno gostovanje u Šibenik gdje igra protiv "građana", kojima je krajnji cilj, iako se njihov trener Vladimir Anzulović s timee ne bi složio, četvrto mjesto. Dečki iz Šibenika igraju pravu „domaću“, lepršavu košarku, niti u jednom trenutku momčad protivnika se ne smije opustiti, jer i mali trenutak neopreznosti u igri može skupo koštati. Ali, znaju to i u Zadru.

Nakon susreta s Hermesom, u kojem se Zadar nije baš naigrao, okrenuli su se treninzima i pripremama za susjedski derbi kojega igraju u subotu 14. travnja na Baldekinu. Svakako da je otegotna okolnost i to što je Preston Knowles otišao iz kluba, poznata je njegova kazna, a da sjedi i prima naknadu kažu u klubu "ne bu išlo". Prema obavijesti iz kluba njegova nova destinacija je Katar, kamo je navodno već otputovao.

Treba se prisjetiti da je upravo Knowles igrajući za Zadar unio mnogo energije, volje i htjenja za pobjedama na svakoj utakmici. I to će trebati nadoknaditi, čega su svjesni u Zadru, prvo trener Naglić, a onda i igrači koji moraju podići energetsku razinu svoje igre.

Vjerujemo da je neće faliti i da Zadar može doći do pobjede, uvažavajući to što će Šibenik biti "tvrd orah", a pored toga igraju pred svojom publikom doma. Ovaj sraz je svojevrsni derbi i treba doći i uživati u prezentaciji dobre košarke oba kluba. Jedan od onih koji je bio "stanovnik" Šibenika i koji je igrao tamo, a sada je prvotimac Zadra, Kristijan Krajina,  ovako vidi subotnji okršaj:

-Uvijek kada se vraćam u Šibenik, igrati ili privatno uvijek me prođu trnci, iz prostog razloga jer sam igrajući u Šibeniku doživio mnogo lijepoga, to se ne zaboravlja. Nadam se da će tako biti i na ponovnom susretu, ovaj put na parketu Baldekina. Jako cijenim Šibenik, znam da ću opet proživjeti sve i dočekati kraj utakmice kao pobjednik. Pozdravit ću Funcute, ali i Tornado koji će vjerujem biti korektan u navijanju cijeli susret, kazao je Krajina.

16. lipanj 2024 13:59