StoryEditorOCM
SportFOTOGALERIJA

Košarkaši Zadra ipak nisu uspjeli svladati euroligaša drugi put u sezoni: Crvena zvezda u Beograd nosi bodove

Piše D.Žura
12. veljače 2023. - 19:07

ZADAR – Dvorana” Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 6000. Zadar – Crvena zvezda Meridianbet 76: 95 (18: 22, 13:25, 26:25, 20:22).

Suci:Matej Boltauzer i Damir Javor (Slovenija), Nermin Nikšić (Bosna i Hercegovina).

ZADAR: Davis, Jordano(16), Klarica (3), Sikirić, Čampara(3), Matulina, Njegovan, Lakić (6), Drežnjak (21), Božić(25), Ramljak, Šantelj(2).

CRVENA ZVEZDA: Vildoza (8), Lazarević, Campazzo(10), Mitrović(13), Lazić (3), Martin, Dobrić (12), Ivanović(3), Ilić (6), Nedović (29), Petrušev (8), Bentil (3).

Zadar, doista, nije imao nikakvih izgleda protiv Crvene zvezde, jer su upravo onako kako je u najavi kazao trener Danijel Jusup u svim segmentima igre na daleko višoj razini! K tomu Zadrani nisu mogli računati na Žganeca, bitnu kariku u momčadi, od njega je bila jača viroza.

Šteta! Ali, kad se sve zbroji nije teško zaključiti kako je Zvezda igrala izvrsnu obranu, uz to su na vanjskom šutu bili daleko bolji, jer su u konačnici pogodili petnaest "trica", dok je Zadar stao na sedam!

Zvezda je u početku koristila unutarnju igru, potom su krenuli šutirati izvana, Vildoza i Mitrović su pogodili „ tricu ”, međutim, poenima Božića i Drežnjaka (3), Zadar je stigao na prednost 13:12! I onda je Duško Ivanović u igru uveo uveo dvojac kojeg je bilo teško čuvati, Nedovića i Campazza, koji su do kraja prve dionice „ kraljevali” na parketu.

image

Luka Bozic
 

Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix

U drugu je Zvezdu s tri poena uveo Lazić, ali je kasnije manje – više sve išlo preko Nedovića koji je izgledao kao pravi stroj za poene! Potom je Vildoza sedmom „tricom” gostiju odveo svoju momčad na 21 viška (25:46). Nekako se Zadar zbrojio i do odmora uspio smanjiti razliku, te kod mnogih podgrijao nadu u mogućnost opuštanja Zvezde u nastavku utakmice.

Pritom se sigurno mislilo na njihov slabiji učinak na šutu za tri poena, jer su dvadeset minuta odradili na omjeru 7-14, dok je Zadar bio na 2-9!

Suprotno željama domaćih, Dobrić potom i Campazzo podebljali spomenutu rubriku, otišlo se onda iz Zvezdinog kuta gledano, poenima Mitrovića do dvadeset viška!

image

Danijel Jusup, trener KK Zadra
 

Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image

Dusko Ivanovic, trener Crvene zvezde.
 

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Nije se Zadar predavao, u dobru seriju ušao je Jordano, svoje su nastavili davati Božić i Drežnjak, ali sve skupa nedovoljno za rezultatsko približavanje kojim bi se zabrinulo goste.

Zvezda je igrala posve mirno u mjeri koja im je bila dovoljna za održavanje zavidnog odstojanja. Istodobno, Zadrani su trošili i posljednje trunke energije, međutim, bez odjeka.

23. svibanj 2024 13:35