StoryEditorOCM
SportSUTRA U 18 SATI

Košarkaši Zadra u teškom nizu: nakon Cedevite i Zvezde, na redu je bitka za "jedinicu" s vječnim rivalom

Piše Dražen Žura
29. travnja 2023. - 14:37

Košarkaši Zadra nisu dobro prošli u Beogradu. Crvena zvezda ih je rezultastki dobro „ ošinula” (100:73) u prvoj utakmici četvrtzavršnice AdmiralBET ABA lige. Međutim, nisu imali previše vremena za razmišljanje o tome jer ih u 9. kolu Lige za prvaka, očekuje hrvatski derbi s Cibonom u Zagrebu.

– Imamo jako težak raspored, u srijedu smo igrali s Cedevitom Junior, imali put i iscrpljujuće gostovanje kod Crvene zvezde, koja je ozbiljni i veliki protivnik, a sada i put nazad na utakmicu s Cibonom, koja nam dosta znači u borbi za viši plasman. Moramo se sabrati, oporaviti kako znamo i umijemo i dati svoj maksimum na toj utakmici, kazao je Adem Mekić koji je pak ogled sa Zvezdom gledao s tribine budući nema pravo nastupa u ABA ligi.

Zadranima je utakmica iznimno bitna, jednako i Ciboni, jer je riječ o jednoj koja bi im u slučaju mogla donijeti „jedinicu” prije doigravanja za prvaka Hrvatske.

- Derbiji s Cibonom su uvijek zahtjevni. Mi smo pobijedili zadnja dva puta i zasigurno će biti jako motivirani. Dobra su momčad, pokazali su to kroz godinu u susretima s nama, AdmiralBet ABA ligi i domaćem prvenstvu – zaključio je Mekić.

Utakmica se igra sutra (nedjelja) s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

25. travanj 2024 04:41