StoryEditorOCM
SportNEKI JOŠ NISU DOŠLI

Košarkaši Zadra započeli su s pripremama, a evo što o nadolazećoj sezoni i novim igračima govori trener Ivan Perinčić

Piše Dražen Žura
9. kolovoza 2021. - 14:04

Košarkaši Zadra krenuli su s pripremama, upravo onako kako je najavio i zamislio novi trener Ivan Perinčić, istina, na prvom okupljanju se nisu pojavili svi igrači, međutim, imaju valjane ispričnice.

- Meni je drago što su momci došli odlično raspoloženi, očito su željni ponovnog života pod obručima. Imamo i novih lica, stigli su Uroš Luković, Antonio Sikirić i Dario Drežnjak, priključili smo i naše mlade igrače. Istina, Duje Brala i Krševan Klarica, s nama će biti od utorka, ali su unutra Tomislav Mihael Buljan i Filip Paponja. Uglavnom, kao što to obično biva prvi dan je zapravo onaj dijagnostički u kojem naš kondicijski trener Mario Mandir odradi „snimanje” svakog pojedinca kako bi spremni krenuli u rad. Zapravo, do kraja tjedna će otprilike biti slično, onda tek u idući ponedjeljak će krenuti rad s loptom – veli Perinčić koji će u svojem stručnom stožeru imati dvojicu pomoćnika Tonija Dijana i Srđana Helbicha.

- O Dijanu Zadrani znaju sve, Helbich je dugo godina igrao u raznim klubovima, okušao se i kao prvi trener, stoga držim kako ćemo u njemu imati čovjeka koji nam može biti od velike koristi - kratko će Perinčić, koji ne skriva kako se nije odustalo od dovođenja još jednoga igrača na vanjskoj poziciji...

- Naš plan je bio dovesti jednog domaćeg igrača, međutim, cijena je bila iznad naših mogućnosti, ali ne kažem da u konačnici i neće doći netko takav. Međutim, pratimo i stanje na inozemnom tržištu igrača, konkretno, imamo dvojicu igrača koji u ovom trenutku igraju Ljetnu NBA ligu. Uglavnom, želimo dovesti nekoga tko će nam donositi prevagu, nikako samo jedan od dvanaest. Dobar posao napravljen je ostankom kapetana Dominika Mavre, jednako i Justina Cartera, njega ćemo pričekati još nekoliko dana dok riješi privatne obaveze u Americi, pa će nam se priključiti. Nije nebitno istaknuti kako smo na okupu ostavili i veliki broj igrača iz protekle sezone koji su bili nositelji igre Zadra – zbori Ivan, koji u programu do početka sezone planira organizirati seniorski turnir u znak sjećanja na tragično preminulog Tomislava Kneževića.

- Ne uspijemo li u u tome, iako vjerujem da hoćemo, onda su u igri dvije utakmice s belgijskim Ostendeom kojeg uspješno vodi naš Zadranin, Dario Gjergja, jer će u to vrijeme biti na pripremama u Zadru. Iza toga bismo otišli u Poreč sa svrhom da se igrači još više zbliže, jasno, i tu ćemo nastojati odigrati neke utakmice. Potom slijedi turnir u Mađarskoj i završni tjedan priprema na Višnjiku, uoči početka HT Premijer lige, sedam dana kasnije počinje i regionalna ABA liga i susret s Partizanom, zaključio je Perinčić.

KK Zadar: Dominik Mavra, Martin Junaković, Antonio Jordano, Justin Carter, Duje Brala, Aleksandar Bursać, Domagoj Vuković, Uroš Luković, Dario Drežnjak, Tomislav Mihael Buljan, Krševan Klarica, Filip Paponja

19. travanj 2024 03:04