StoryEditorOCM
SportISPOD PROSJEKA

Košarkaški klub Zadar zatražio ekspertizu suđenja u utakmici protiv Splita! "Sudačka komisija utvrdila je pogreške sudaca u jednoj od dvije sporne situacije"

Piše Zadarski.hr/D.Ž.
2. studenog 2022. - 16:44

Košarkaški klub Zadar zatražio je ekspertizu suđenja u utakmici protiv košarkaškog kluba Split 5. kola AdmiralBet ABA lige, odigrane u Zadru 28. listopada 2022. godine.

- Sudačka komisija utvrdila je pogreške sudaca u jednoj od dvije sporne situacije. Situacija u kojoj je utvrđena pogreška bila je posljednji šut igrača Zadra, Sanija Čampare kod rezultata 74:76. Nakon što je lopta prilikom šuta izašla iz ruku Čampare i on doskočio na parket, došlo je do kontakta između Zadranina i igrača Splita, Josipa Jukića. Do kraja je ostalo 0:07 sekundi, a suci su trebali dosuditi 2 slobodna bacanja igraču Zadra s obzirom na to da se osobna greška nije dogodila tijekom šuta već na parketu- stoji u priopćenju iz KK Zadar. 

- Prateći sudac koji je bio primarno odgovoran za spomenutu akciju nije odreagirao Pravilima igre i sukladno Pravilniku o radu sudačkog odjela AdmiralBet ABA lige je kažnjen. Sudac je ujedno i ocijenjen ocjenom ispod prosjeka - dodaju iz kluba.

Inače,  u 4. kolu  Admiral BET ABA lige,  na utakmici Borac Mozzart – Zadar koja je završila rezultatom  91:93 (83:83), 

12,7 sekundi do kraja produžetka, pri rezultatu 91:92, sudac je dosudio prekršaj u napadu Borac Mozzartu,  Nemanji Todoroviću, koji je nakon odbijene lopte bio  u kontaktu s igračem Zadra Karlom Žganecom.

- Ovo nije bila dobra odluka. Sudačka komisija je utvrdila da nije bilo osnova za prekršaj u napadu, s obzirom da nije bilo dovoljnog intenziteta u kontaktu igrača, kao i da je došlo do pretjerane reakcije obrambenog igrača- piše u odluci o kojoj iz KK Zadar nisu izvijestili. 

 

 

 

 

19. travanj 2024 03:48