StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Kreće natjecanje, Zadar traži ‘jedinicu‘, a Vitez i Primorac visok plasman!

Piše Ivica Gjergja
25. kolovoza 2023. - 13:12

Diže se ‘rampa‘ - kreće natjecanje u Trećoj NL-Jug, a prvo kolo odigrati će se 26. i 27. kolovoza. Sva tri zadarska četveroligaša otvaraju prvenstvo na svojim terenima. Koliko smo saznali sva tri kluba su spremna da pruže dobre partije, očekuje se sudački zvižduk početka susreta.

HNK Zadar će otvoriti novu sezonu na trećeligaškom jugu u srazu sa Kamenom. Dosad je u pripremnom periodu odigrao pet susrete gdje je dao šansu trener Marin Oršulić svim igračima na koje računa u prvenstvu. Sigurno da je razina tjelesne moći dobra jer se pokazalo da drže visoku razinu presinga te imaju dobu kombinatoriku u igri. Upravo će se vidjeti što je sve dobro napravljeno do danas, gdje je protivnik ojačani Kamen. Sigurno je da se Zadar neće ‘igrati, te da će sve dati kako bi se startalo pobjedom. Evo što nam je tza susret Zadra sa Kamenom kazao trener Marin Oršulić:

- Kazao bi slikovito ovo je početak nogometnog „maratona“ natjecanja u Trećoj Nl-jug. Naš program priprema je odrađen, ulazimo u sezonu bez pritiska idemo jednostavno uživati u nogometu, dakako da pobjeda neće doći sama moramo svi biti na visokoj razini držati igru, tempo i diktirati susret, te pobjedom otvoriti kontinuitet dobrih igara i bodova. Po zadnjim treninzima vido sam ozbiljnost igrača uostalom mi smo Zadar koji ima svoj cilj idemo ga ostvariti.

Roster Zadra: Luka Matasović, Anđelo Kordić, kŠime Gregov, Riki Djevaljekaj, Narin Vučko, Josip Stojčević, Antonio Jakir, Krešo Leutić, Ante Vukadinović, Nikola Perić, Goran Zakarić, Anđlo Subašić, Josip Stokić, Josip Iveljić, Maks Matulina, Mario Leutić, Zvone Bezer, Fawndo Bunenaveva. Trener: Marin Oršulić, pomoćni Zvone Jurić.

U HV Posedarju je bio dobar period od mjesec dana priprema, određeno je sve što je zacrtano, tako da igrači i trener Marko Pinčić u utakmicu sa Neretvom ulaze sasvim spokojno, što ne znači da će pobjeda lako doći. Ne, dapače treba će se dobro založiti kako bi ‘preplivali‘ Neretvu, igrači obećavaju da hoće, a zaloga toga su dobre pripremne utakmice i ukupnost odrađenih priprema. Za susret sa Neretvom trener Marko Pinčić rekao je:

- Da se ne ponavljamo, treba odigrati dobro to mi možemo, protivnik Neretva je dobra momčad no mi igramo doma i to nam je u neku ruku prednost. Sve smo odradili u pripremama dobro

treba sada brati plodove tog rada i nastaviti kontinuitet igara i pobjeda od prošle godine, kada smo bili visoko plasirani.

Roster HV Posedraja: Jakov Pinčić, Marko Ivančić, Ive Brala, Jure Ivandić, Batur, Luka Begonja, Ivan Ćurjurić, Ivan Tokić, Zdrilić, Knežević, Šalina, Milan Kralj, Marko Jordan, Vlatko Blažević, Frane ĆiRjak, Tino Pavlović, Martin i Mario Surać, Roko Klanac, Vlatko Kralj. Trener: Marko Pinčić. Pomoćnici: Ivan Šimurina i Davor Demo.

Primorac će također start u novu sezonu „obaviti“ na svom igralištu Kazimir i Silvio. Novi kormilar Dragan Blatnjak je sa svojim stožerom sproveo pripreme na najbolji način dečki koji su ostali u rosteru kao i pridošli dobro su s njim „kliknuli“, nije bilo nesporazuma a plan je odrađen i očekivati je dobar susret sa uvijek neugodnim Neretvancem.

Evo što je trener Dragan Blatnjak kazao za susret sa Neretvancem:

-Neretvanac je neugodna momčad, kod nje nema predaje uvijek traže igru i dobar rezultat. Uvjeren sam da ćemo slaviti, a da ne govorim bez razloga osvrnuo bi se na odigrane prijateljske utakmice koje smo dobili. Mogu reći spremni smo i moji igrači znaju da se moraju založiti svi maksimalno kako bi ostvarili pobjedu u koju vjerujem.

Roster Primorca: Mate Stojanov, Nikola Jurišić, Jusup Musa, Domagoj Torbarina, Stefan Lazarevski, Frane Bitunjac, Boris Labus, Petar Kolenda, Aliyu Okecukwe, Šime Mrkić, Marko Gambiraža, Antonio Čulin, Vice Birkić, Luka Vodopija, Nikola Štura, bruno Gašpar, Karlo Kadija, Dino Kulaš, Luka Živić, Roko Nakić. Trener: Dragan Blatnjak. PPomoćnik Edo Bubnjar.

Delegiranje za 26. kolovoz, u 17 sati igraju:

U Biogradu igraju Primorac – Neretvanac. Sudac: Mario Soldić. Pomoćnici: Jadrijević i Barić. Delegat: Čedomil Šimić.

U Zadru: Zadar – Kamen. Sudac: Filip Proleta. Pomoćnici: Kuran i Radonić. Delegat: Mladen Hrga.

U Posedarju: HV Posedraje – Neretva. Sudac: Mirko Odrljin. Pomoćnici: Buzov i Kasalo. Delegat: Domagoj Čelić.

27. travanj 2024 10:10