StoryEditorOCM
SportIZ HV POSEDARJA

Kristijan Tuta: "Kad se sve zbroji, zadovoljni smo onime što smo postigli"

Piše I. Gjergja
15. prosinca 2020. - 10:57

Nakon 20. godina od ispadanja iz ove lige, u Posedarju se opet igraju i gledaju trećeligaške utakmice, a njihovi „Vitezovi“ iz nedjelje u nedjelju pohode terene diljem Dalmacije.

Nakon nepotpune odigrane polusezone 15. kola, Vitezovi su u pet utakmica bili pobjednici, dvije su odigrali neodlučeno i doživjeli osam poraza. S osvojenih 17. bodova nalaze se na 14. mjestu ljestvice. Svjesni su u klubu situacije i da je možda trebalo bolje, no mlada momčad koja nema iskustvo morat će na proljeće bolje, sigurno je čeka borba za „goli“ život u ligi.

 Svi u klubu će se morati založiti još i više kako bi se ostvario ostanak u ligi. To neće biti teško jer su klub, igrači, uprava i navijači   simbioza, zajedništvo i kohezija kakva se rijetko viđa, sve dok nije bilo zabranjeno gledateljima dolaziti na tribine. I nakon toga se pratilo sve što se događa na terenu.

Trener domaćih Kristijan Tuta je zanimljiva nogometna osoba, a svakako i osvježenje u ovoj ligi i klubu. Njegove ambicije nemaju granice, a momčad iz kola u kolo raste. Evo što nam je kazao. 

Jeste li zadovoljni učinjenim u polusezoni?

 Kad se sve zbroji i oduzme, moramo biti zadovoljni s polusezonom. Imali smo more problema u ekipiranju momčadi. Prisjetimo se da već godinama nemamo prvoligaša niti drugoligaša. Dok je Zadar bio prvoligaš bio je neiscrpna baza za nas trećoligaše. U hodu smo tražili kadar i uprava je napravila maksimum u ovom trenutku.

Ima li igrački kadar  kapacitet za ovu ligu?

Kadar je dosta dobar, međutim, uz iskustvo, nedostaje nam širine i morat ćemo se pokušati pojačati za drugi dio kako bi se osnažili i uz novu svježu krv što bezbolnije premostili ovu premijernu sezonu u Trećoj HNL-jug. Naši momci su u svakoj utakmici u ligi koja je za veliku većinu njih nepoznanica i veliki izazov davali maksimum i na tome im treba istinski čestitati.

Cilj je ostanak u ligi ?

Uz nekoliko pojačanja, čeka nas teški i mukotrpni rad na treninzima i u pripremnom razdoblju gdje se moramo optimalno pripremiti na tešku borbu koja nam predstoji i nadam se mirnom i uspješnom okončanju sezone.

Još nešto?

-Bio bi grijeh ne spomenuti vatrene i odane navijače Viteza koji su, dok se moglo, na tribinama davali glasnu podršku i bili važni faktor u našim pobjedama. Sigurno je da je to jedan motiv da damo sve od sebe da ih na kraju sezone razveselimo. Spomenuo bih i vrijednu i angažiranu upravu koji su stalno na usluzi igračima i stožeru i koji ne samo da su na svakoj utakmici nego doslovno na svakom treningu, a da ne govorim da se u ova teška vremena prema igračima i savezu ispoštovane sve obveze, za bolje sutra.

Oni su nosili dres „Vitezova„ u polusezoni 2020/21. godine: Marko Ivančić, Josip Škara (vratari), Luka Klanac, Josip Jurjević, Bruno Crnjak, Jure Ivandić, Anđelo Paleka, Josip Babić, Lovre Klanac (braniči), Roko Jurić, Mario Surać, Denis Remšak, Mateo Šušak, Josip Jukić, Josip Ivković, Patrik Knežević (vezni), Vedran Smokrović, Mateo Rončević, Ante Vukadinović, Josip Brkić, Karlo Torbarina, Nino Jurjević, Duje Pevalović.

Treneri: Kristijan Tuta, pomoćni Ivan Šimurina.

28. travanj 2024 14:49