StoryEditorOCM
SportSPOMEN UTRKA

Kros utrka Linijom obrane Grada Zadra: Slavile kćerka i majka Kurta te Pakoštanci, među sudionicima državni tajnik i direktor KK Zadar

Piše Ivica Gjergja
4. listopada 2020. - 21:16

U Zadru je u nedjelju održana kros utrka Linijom obrane Grada Zadra na kojoj je nastupilo sedamdesetak atletičara. Stazu dugu 8,6 km od Trga sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu do spomen tenka u Dračevcu u ženskoj konkurenciji najbrže su istrčale kćerka Maja i majka Marija Kurta članice AK Alojzije Stepinac. Maja je stazu istrčala u vremenu 47:43.19, a Marija 7 stotinki sporije. Treće mjesto osvojila je članica AŠK Zadar Karla Kožul (48:46.66) ispred klupske kolegice Petre Bašić (48:46.93).

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ante Špaleta iz AK Pakoštene s rezultatom 33:25.58. Srebro je pripalo njegovom klupskom kolegi Frani Kaziji (33:43.62), a bronca Mariju Bosniću iz Maraton kluba Festina Lente – Zadar (34:24.22). Najstariji sudionik utrke bio je 72-godišnji Luka Jakovljević iz MK Festina Lente, a najmlađi Noa Pavić kojemu je tek šest i pol godina. Svi sudionici utrke dobili su spomen medalje. Među njima i direktor KK Zadar Željko Žilavec, tajnik Sportske zajednice grada Zadra Josip Miočić, državni tajnik za EU fondove Šime Erlić, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić…

Utrku su zajedničkim snagama organizirali, AŠK Zadar, Klub atletskih veterana Zadar i AK Alojzije Stepinac čiji je prvi čovjek Slobodan Mijolović u znak zahvalnosti na iskazanoj podršci medalje uručio  i gradonačelniku Branku Dukić te njegovim zamjenicima.

image
Ivica Gjergja

- Kada mislimo da nam je teško u ovoj krizi moramo se sjetiti onog vremena, kada je za dolazak na bojišnicu trebala velika hrabrost. Vidim brojne naše domaće Bokanjane, ali i goste iz Međimurja koji su s nama branili ovaj grad i došli se prisjetiti vremena kada se stvarala Hrvatska. Hvala Atletskom savezu Zadarske županije koji u ovom sudjeluju s velikim brojem atletičara, kao i rekreativaca koji su se došli prisjetiti položaja na kojima su nekad bili naši dečki, a neki od njih tu i ostavili kosti, izjavio uoči starta utrke gradonačelnik Dukić i sam sudionik Domovinskog rata.                                                                        

19. travanj 2024 05:15