StoryEditorOCM
SportPOSEDARJE U GROZNICI

Kroz Trnje do zvijezda i 2. HL! "Da se moj Vitez plasira u viši rang, pa neka partim na drugi svit, ispunjen mi je životni san!"

Piše Ivica GJERGJA
2. kolovoza 2022. - 18:57

Zgotovljuju se posljednji detalji priprema za kvalifikacijski susret za popunu 2. NL između Hrvatskog viteza i Trnja, u srijedu u 18,30 sati na igralištu Gordan Demo u Posedarju. Zanimanje za susret je veliko traži se karta više opsjedaju se klupske prostorije, telefoni, mobiteli zvone svi bi željeli vidjeti povjesni rezultat Viteza. Dakako da svi očekuju njihov plasman u viši rang uz dužnu cijenu i poštivanje gosta Trnja. Na svakom kutku Posedarja vidljiv je šušur, sve je u znaku te utakmice, a jedan od najvjernijih pratitelja vremešni barba Ive nam je kazao:

- Sinko sretan bi bio da i ovo doživim, da se moj Vitez plasira u viši rang, pa neka partim na drugi svit, ispunjen mi je životni san.

Kako je ozračje u Posedarju nogometno sve vam je kazao barba Ive, uz naznaku da su mlađi još i „gori“ kad je Vitez u pitanju. Posedarje će danas biti nogometni „epicentar“ kako Zadarske županije tako i Dalmacije, iz svih pravaca prema njemu će hrliti kolone navijača, „naoružane“ transparentima. I dok je tako u mjestu, u klubu što se tiče igrača i struke je svojevrstan mir, sve to trener Josip Butić drži pod kontrolom, a kad sudac označi početak eksplodirat će svi i igrači i gledatelji.

- Nakon 10 dana priprema polako se ekipiramo i spremamo za nadolazeće dvije kvalifikacijske utakmice. Bez obzira na izostanke jako bitnih igrača za prvu utakmicu (Jurjević, Zdrilić, Čelić, Butić, Klanac, Smokrović) atmosfera u momčadi je odlična. Tokom dosadašnjih treninga govor tijela mojih igrača daje mi dodatnu dozu samopouzdanja pred ove utakmice. Maksimalno respektirano momčad Trnja i njihovog trenera gospodina Pranjića koji je bio odličan igrač i naš reprezentativac. On je zasigurno njihova dodatna snaga, a poznavajući njega i nogomet koga protežira, vjerujem da će ekipa Trnja težiti pas igri i održavanju discipline kroz svih 90 minuta prvog susreta. Igramo kući i zasigurno smo mi favoriti u prvoj utakmici zbog domaćeg terena i podrške naših vjernih navijača koji će nam sigurno biti dodatna snaga sa tribina. U utakmicu moramo ući sa puno želje i agresivnosti, ali isto tako i zadržati razum i ne srljati jer ovo je prvo poluvrijeme i ne smijemo nikako podleći atmosferi. Ovo je veliki izazov za našu ekipu i nas kao klub. Nadam se da ćemo ostvariti povijesni uspjeh koji bi mnogo značio i za cijelu Zadarsku županiju, kazao je trener HV Posedraja, Josip Butić.

Nakon Butića, vratar „Viteza“ Jakov Pinčić nam je kazao:

- Atmosfera u momčadi i u klubu je odlična. Igrači i trener su me vrhunski primili, a s njima sam i ranije surađivao dugi niz godina kroz Školu nogometa. Momčad Trnja mi je nepoznata, ali sam uvjeren da ih je trener Pranjić odlično pripremiti za ova dva kvalifikacijska susreta. Naša ekipa će dati sve od sebe da ostvarimo povijesni uspjeh. Pozivam sve naše navijače da dođu u što većem broju i budu nam budu dodatni vjetar u leđa.

Očekivan sastav HV Posedarje (3-5-2):

Pinčić - Tokić, Ivandić, Pedišić – Kevrić, Rončević, Gambiraža, Begonja, Katuša – Čirjak, Kralj.

Pričuve: Ivančić, Knežević, Delija, I. Klanac, R. Klanac, Jelinić, Erstić.

Susret HV Posedarje – Trnje igra se u danas, a počinje u 18,30 sati u Posedraju. Cijena ulaznice 30 kuna.

28. travanj 2024 13:06