StoryEditorOCM
SportVEČERAS ZAVRŠNICA

KUP NINA: Kontrol biro u četvrtom, a Batela u svom prvom finalu ninskog turnira

Piše Robert ZORIĆ
29. srpnja 2023. - 14:33

Večeras na ninskoj Dvorini pada zastor na malonogometni Kup Nina. Za glavnu nagradu od dvije tisuće eura, u finalu će igrati Kontrol biro Tatro bar iz Zadra te Beach bar Batela iz Privlake. Kontrol biro jedna je od najuspješnijih ekipa na ninskom turniru. Dino Kevrić, Jurica Zanki, Vice Genda i ostalo društvo uz jedan osvojeni trofej imaju još i dva druga mjesta. U njihovom četvrtom finalu rival će im biti Batela koja je za svoje prvo finale izvan Privlake razvila puna jedra optimizma. Domaćin i organizator te prošlogodišnji pobjednik MNK Aenona igrati će za treće mjesto protiv Žerave.

MNK Aenona – Beach bar Batela 3:4

MNK AENONA: Vice Sušić, Čvrljević, Ivan Škara (1), Šamija, Lovre Kresović (2), Luka Jurlina, Frane Grbić, Jurjević-Ađić. Voditelj: Kristijan Čvrljević.

BB BATELA: Dominović, Zvonimir Glavan, Bruno Glavan, Jurac (1), Savić, Luka Miletić (1), Mrdelja (2). Voditelj: Stipe Glavan.

U zraku miris Deep Heata, Deep Reliefa, i ostalih krema i gelova za ublažavanje bolova, jer u jednom danu brojni pojedinci igraju dva turnira. I tako potrošeni i izraubani, u prvom polufinalu pružili su odličnu partiju i jedni i drugi. Neiskorištene prigode, pogođene grede i vratnice, sa obje strane, a na titulu je zamirisalo, kad je Batela skinula s trona domaću Aenonu. Nakon utakmice prepune preokreta, Privlačani su na krilima velike podrške svojih navijača, u finišu susreta, minus od jednog gola pretvorili u pobjedu. Sa dva uzastopna pogotka, privlački junak i joker s klupe bio je Antonio Mrdelja iz Vrsi. Batela je kao splitski Hajduk, što turnir više odmiče i oni prolaze dalje, tako rastu euforija i članstvo njihovih navijača na tribinama Dvorine.

Kontrol biro Teatro bar – MNK Žerava 8:2

MNK KONTROL BIRO TB: Tomljanović, Zanki (1), Genda (1), Režan, Kojić (3), Filip Anić, Stipe Čačić (1), Ivan Ninčević (2). voditelj: Dino Kevrić.

MNK ŽERAVA: Žura, Marko Jurlina, Valentin Vučković (1), Marin Zubčić (1), Stipe Dundović, Kalac, Matej Ročak. Voditelj: Marko Jurlina.

Sve ove godine Kontrol biro je u Ninu osvojio simpatije najmlađih navijača, koji kao vjerne pristalice iščekuju sve njihove pobjedničke nastupe. I onda tijekom susreta svi sjede i navijaju u produžetku, ili oko njihove klupe za rezervne igrače. Malo starija publika bila je na strani Žerave, većinom mještani i povratnici iz dijaspore tog prigradskog naselja Grada Nina, svoje su mjesto pronašli na ispunjem tribinama. A još jedan žitelj ninskog kraja obilježio je ovo polufinale. Marko Kojić iz Poljica je kod rezultata 3:2, onako brz i niska rasta, ubacio u najvišu brzinu i sa dva neuhvatljiva pogotka ubio svaku nadu Žerave za možebitno iznenađenje.

Raspored za večeras: Utakmica za 3.mjesto: MNK Aenona – MNK Žerava (20.30 sati); Finale: Beach bar Batela – MNK Kontrol biro Teatro bar (21.30 sati).

02. svibanj 2024 08:08