StoryEditorOCM
SportSUTRA KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Kup ponovno stigao na pravo mjesto - u grad košarkaškog velikana!

13. veljače 2018. - 20:58
sonik_puntamika_jazine12-110217

Složnost oko toga da se završni turnir Kupa "Krešimir Ćosić", odnosno Final Eight ove godine igra u Zadru, nije upitna. Otuda i veliko raspoloženje kod domaćina, KK Zadar koji uz suorganizaciju Hrvatskog košarkaškog Saveza, kao i Županijskog KS, želi od 14. do 17. veljače uprizoriti festival ovoga sporta, koji se već godinama igra i za trofej "Slobodne Dalmacije".

Na "pressici", kojoj su nazočili predstavnoci obaju saveza, Stojan Vranković,  Željko Predovan  i Željko Žilavec, direktor Zadra, uglavnom se moglo čuti, zapravo, višestruko je naglašeno kako je Kup ponovno stigao na pravo mjesto u grad košarkaškog velikana Krešimira Ćosića.

- Sve je spremno! Želimo pokazati hrvatskoj javnosti kako smo zadovoljni ukazanim povjerenjem. Ono što priželjkujemo jest korektnu navijačku i igračku atmosferu. Nadalje, zbog velikog zanimanja gledatelja, unaprijed želim istaknuti kako će na ulazima biti rigorozne kontrole, pa molim sve koji će ovih dana dolaziti na Višnjik, neka imaju strpljenja. Što se pak, tiče naših očekivanja na sportskom planu, ona su visoka, ali će o tome više uoči utakmice protiv Sonik – Puntamike, govoriti naš trener Aramis Naglić – zaključio je Žilavec.

Jedan od onih koji je na osobit način obilježio zadarsku košarku jest i Stojan Vranković, aktulani predsjednik HKS – a, koji je čini se učinio podosta toga da se baš Zadar odredi kao domaćin turnira.

- Uvjeren sam kako će KK Zadar dobro izorganizirati Kup, jer je ovo istinski grad košarke što mogu potvrditi iz svog iskustva, jer sam u njemu započeo košarkašku karijeru, ali se i počeo izgrađivati kao čovjek – kazao je Vranković.

Jedno od glavnih pitanja koje se može čuti u krugu košarkaških navijača, napose zadarskih glasi: " Hoćemo li osvojiti Kup?".

Zašto ne, odgovor je optimista, koji kroz prizmu domaćinstva gledaju i prigodu za osvajanje trofeja. Valja podsjetiti da četiri godine uzastopno slava pripada zagrebačkoj Cedeviti, koja je i ove sezone, gledano objektivno na temelju kvalitete izraziti favoriti.

Ali, kup natjecanja oduvijek slove kao "nagazne mine", otuda u jednom dijelu i oprez iz Cedevitinog tabora.

Zadranima je već u glavi finale baš s "vitaminima", jer računaju kako gradski ogled protiv Sonik – Puntamike predstavlja puku formalnost baš kao i dvoboj Cibone i Škrljeva iz kojeg će vjeruje se "vukovi" izvući pobjedu. Onda bi uslijedio okršaj starih rivala, na koji opet zadarska publika gleda kao unaprijed završenu priču na putu do finala s Cedevitom.

Stara je poslovica da najprije treba skočiti pa onda kazati hop, što svakako vrijedi  za sve koji su na strani momčadi Zadra. Nadalje, dvije iznimno slabe predstave Zadrana, najprije onu mučenje sa Zabokom te očekivano težak poraz u Beogradu od Crvene zvezde, nekako su "utišale bubnjeve".

Ali, kad biste pitali pripadnike Tornada svi bi u glas kazali : "Kup je naš!" Uostalom, već su tiskane majice s ovakvim natpisom, pa onda neka košarkaška fešta krene u srcu Dalmacije, gdje će i momčad Šibenika zasigurno tražiti svoje mjesto pod suncem, unatoč tomu da im je, ukoliko prođu Zabok, na putu također Cedevita.

 

Vranković izrazio sućut obitelji Radić
Uoči početka konferencije za tisak, Stojan Vranković je ustvrdio..
- Čuli ste za tužnu vijest da je Danko Radić, jedan od naših najboljih sudaca, osnivač ŽKK " Šibenik " , izgubio bitku za život, te u ime hrvatskog košarkaškog saveza i osobno izražavam sućut obitelji Radić – kazao je Vranković.

 

Pobjednici Kupa Hrvatske " Krešimir Ćosić"
1992. - Slobodna Dalmacija Split
1993. - Slobodna Dalmacija Split
1994. - Croatia osiguranje Split
1995. - Cibona
1996. - Cibona
1997. - Croatia osiguranje Split
1998. - Zadar
1999. - Cibona
2000. - Zadar
2001. - Cibona VIP
2002. - Cibona VIP
2003. - Zadar
2004. - Split CO
2005. - Zadar
2006. - Zadar
2007. - Zadar
2008. - Zagreb CO
2009. - Cibona
2010. - Zagreb CO
2011. - Zagreb CO
2012. - Cedevita
2013. - Cibona
2014. - Cedevita
2015. - Cedevita
2016. - Cedevita
2017. - Cedevita
2018. - ?

 

RASPORED
ČETVRTFINALE
Srijeda, 14. veljače 2018. Zagreb – Cedevita (17) ,  Šibenik –  Zabok (19.30 ).
Četvrtak, 15. veljače 2018. Škrljevo –  Cibona (17),  Zadar –  Sonik Puntamika (19.30), sve utakmice igraju se uz izravan  prijenos na TV Arena Sport.

 

25. travanj 2024 14:10