StoryEditorOCM
SportFavBET PREMIJER LIGA

‘Laganini‘ do pobjede u gostima kod Cibone: Zadrani ‘ispalili‘ 39 ‘trica‘, a realizirali četrnaest!

Piše Dražen Žura
28. rujna 2023. - 21:18

ZAGREB – Dvorana: KC ‘Dražen Petrović‘. Gledatelja: 200. Suci: Josip Jurčević, Branimir Galić, Leo Roglić.

CIBONA – ZADAR 81:99 (21:35, 19:21, 26:22, 15:21).

CIBONA: Vuković (8), Radovčić, (23), Majcunić (14), Pavković (2), Aranitović (12), Perasović (22), Jakić, Crnogorac, Ferederber, Bandov, Krizmanić.

ZADAR: Klarica (9), Vujačić, Žganec (15), Mazalin (14), Njegovan (2), Lakić (15), Jambrović (7), Drežnjak (12), Grbić, Božić (6), Ramljak (19).

Gotovo cijeli tjedan prije 1. kola FavBET Premijer lige bilo je poznato kako će se Cibona zbog financijskih problema, posljedično i nemogućnosti registracije novopridošlih igrača, krenuti i nekadašnji derbi, sa samo petoricom od lanjske sezone ( Radovčić, Vuković, Aranitović, Majcunić, Perasović), te novim trenerom Jakšom Vulićem, koji je u zapisnik uveden kao službena osoba, teško moći oduprijeti moćnom Zadru. I bi tako!

Cibona, posebice u prvoj dionici, nije imala načina kako se oduprijeti Zadru, koji je brzinski stigao do 17 poena viška. I onda je u tim trenucima sve upućivalo na katastrofu ‘vukova‘, međutim, s 9:0 na otvaranju druge četvrtine spustili su se do - minus pet!

Ali, nisu dugo izdržali, jer je zadarska momčad unatoč velikom broju izgubljenih lopti kojima su ‘hranili‘ Cibonu, podignula razinu energije kojom su stvarali prednost za 16 viška na poluvremenu! I onda se dogodila treća dionica u kojoj su domaćini s četiri ‘trice‘ napravili novo približavanje. Međutim, kako se u prvom poluvremenu, Arijan Lakić raspucao jednako na šutu za dva i tri poena.

Još izraženije je to u trećoj dionici učinio kapetan Ramljak koji je pogodio četiri puta za tri poena i tako nije dozvolio Cibonino približavanje. K tomu, očekivano su domaći igrači onemoćali u zadnjih deset minuta, što je Zadru otvorilo put do lagane pobjede! U konačnici jedna mala zanimljivost, Zadrani su ‘ispalili‘ 39 ‘trica‘, a realizirali četrnaest!

10. svibanj 2024 05:16