StoryEditorOCM
SportNAKON UTAKMICE

Leipzig je pronašao način, evo što su darovali Gvardiolu u znak zahvalnosti

Piše Sport SD
5. listopada 2023. - 08:34
(L-R) Manchester City‘s Brazilian goalkeeper #31 Ederson, Leipzig‘s Swedish midfielder #10 Emil Forsberg, Manchester City‘s Croatian defender #24 Josko Gvardiol, Leipzig‘s Belgian forward #17 Lois Openda fall on the pitch as Manchester City‘s Portuguese defender #03 Ruben Dias (R) looks on during the UEFA Champions League Group G football match between RB Leipzig and Manchester City in Leipzig, eastern Germany on October 4, 2023. (Photo by Odd ANDERSEN/AFP)Odd Andersen/Afp

Pep Guardiola nije dozvolio posebnu svečanost za Joška Gvardiola uoči utakmice između Leipziga i Manchester Cityja, ali njemački klub je pronašao način kako da se zahvale hrvatskom reprezentativcu koji je u Leipzigu proveo tri sezone. Ako se sve nije moglo dogoditi prije utakmice, dogodilo se nakon nje. Predstavnici Leipziga darovali su Gvardiolu mali kip brončanog bika u znak zahvalnosti za sve što je učinio za klub - pišu Sportske novosti.

Nije se od cijele ove dodjele mogla napraviti svečanost koju su planirali u Leipzigu kada su željeli sve obaviti prije početka utakmice na travnjaku kako bi se i navijači zahvalili hrvatskom stoperu. No, tu ideju je blokirao Pep Guardiola koji ne želi nikakve svečanosti uoči natjecateljskih utakmica. Stoga je sve obavljeno u utrobi stadiona nakon utakmice, bez navijača, ali s novinarima koji su zabilježili cijelu svečanost.

Gvardiol je na utakmici protiv Leipziga bio dobar izuzev greške koju je napravio u začetku akcije za gol njemačke momčadi. U svojem je stilu iznio loptu daleko u polovicu njemačke momčadi, oko 70 metara od svojeg gola. No, njegov suigrač Jack Grealish je izgubio loptu i sijevnula je kontra domaće momčadi koju Gvardiol nije mogao ispratiti do kraja te je Leipzig postigao gola. To je bio pogodak za 1:1, ali City je na kraju slavio s 3:1.

Sofascore je Gvardiola ocijenila sa 7,3 što je peta najbolja ocjena u momčadi. Goal.com mu je dao ‘šesticu‘, a u opisu njegove igre su napisali kako je bio pouzdan s loptom u nogama ili bez nje. ‘Nije napravio puno u napadu do završnice utakmice‘, dodaje Goal.com.

‘Zadivljujuće je igrao protiv svog bivšeg kluba i savršeno odgovara Cityju‘, piše pak 90min.com koji je Hrvata ocijenio sa ‘sedmicom‘. Od Manchester Evening Newsa je dobio ‘šesticu‘ uz opisnu ocjenu kako je bio na defenzivnom testu protiv svojeg bivšeg kluba, ali da je bio dobar na lopti te u podršci Grealishu na lijevoj strani napada. Ističe se da je u nekoliko navrata Gvardiol došao do kaznenog prostora domaćina na desnoj strani.

28. travanj 2024 04:26