StoryEditorOCM
SportDVA BIOGRAJCA I ZADRANIN U MOMČADI PRVOG DIJELA SEZONE

​Lovre, Nikola i Kristijan – mlade nade hrvatskog nogometa!

Piše Ivica Gjergja
26. prosinca 2017. - 15:52
Lovre RogićLovre_final_.JPG

Zaključujući polusezonu u Trećoj nogometnoj ligi Jug, svakako da bi trebalo progovoriti o najboljim pojedincima koji su svojom igrom na neki način obilježili prvi dio natjecanja, ali i igru svojih kluba te tako ušli u izbor najbolje jedanaestorice prvog dijela prvenstva.

Objektivni promatrači dobro upoznati s potencijalima lige, i koji pomno prate doprinose pojedinaca, tko je on njih najviše dao i prikazao na terenu, izdvajaju dvadeset nogometaša koji ispunnjavaju "uvjet" da uđu među najbolje. Svi su oni odlično odigrali polusezonu pa su tako u momčadi prvog dijela svoje mjesto pronašli i Vedran Ješe, Luka Vodopija, Lovre Rogić i Nikola Marić iz biogradskog Primorca, Dragan Župan i Kristijan Jurić iz Zadra. Naše zanimanje međutim "osvojili" su dvadesetogodišnjaci, mlade snage hrvatskog nogometa, Lovre Rogić i Nikola Marić iz Primorca te Kristijan Jurić iz Zadra koji su zasluženo uvršteni među prvih jedanest polusezone. Mada je teško zaobić i druge najbolje, jer na ljestvici je prva Croatia iz Zmijavaca koja je ipak prikazala najljepši nogomet, a tik uz nju su Biograjci s pet bodova manje.

Nabrojimo još tko je od dvadesetorice "ušao" u najbolju jedanaestoricu polusezone. To su Rogić, Mić, Visković, Šalinović, Kujundžić, Begić, Llanos, Bakić, Marić, Čapin, Jurić (Jurčević).

Lovre Rogić iz Primorca prvi je vratar lige. Kako kaže, cili je u balunu. Na terenu za njega "nema predaje", a sve što bi njegovi "jablani" u obrani Marković i Ješe propustili, on bi uspio zaustaviti. Pobjedama i obranama koje je "izvodio" na svim terenima, a poglavito u Korčuli protiv Zmaja, započeo je njegov hod stazama uspjeha. Paralelno s njegovim dobrim izvedbama počinje rezultatski uspon Primorca. Svojim stavom, obranama i odnosom prema igri, ali i odrađenim obvezama, Lovre je igrao za čistu "desetku".

- Lovre zna braniti i, što je najvažnije, osjeća igru. A uporan je do boli - reći će njegov trener Radenko Šimunov.

Lovre se profilirao u vrsnog vratara. Na svakoj utakmici je bio jedan od najboljih i stoga je i zaslužio ovo laskavo priznanje koje mu je, kako sam kaže, poticaj za bolji rad i veće napredovanje u svim segmentima nogometne igre. Ovaj uspjeh, smatra Lovreme, mogao bi mu biti oslonac za ulazak u viši rang natjecanja.

Nikola Marić iz Primorca dijete je NK Rijeke. Sudbina je htjela da je rano, sa šest godina, iz Hercegovine krenuo u Rijeku gdje je prošao kompletnu nogometnu školu, završio juniorski staž i krenuo u seniore. Na koncu se pronašao u Biogradu koji mu je pružio mogućnost igre i dao priliku da pokaže sve što zna u nogometu. Profilirao se u strijelca, u nogometaša koojeg lopta jednostavno "ljubi". Pored Čapina i Jurčevića, Marić je najbolji strijelac lige s devet postignutih zgoditaka. Samo na jednoj utakmici u Hrvacama bio je strijelac četiri zgoditka, kada je njegov Primorac zabio pet golova i upisao gostujuća tri boda.

- Savršeno se osjećam u Biogradu i Primorcu. Dečki su odlični prema meni, imam sve što mi je potrebno za normalan napredak. A kad je tako, ja im uzvraćam golovima. Drago mi je igrati iza špica jer sam slobodniji, jer kad sam na tom mjestu onda me i lopta sluša. U Biogradu se jako dobro, tu sam se snašao i trenutno ne razmišljam o drugim mgućnostima, priča Nikola Marić, a mi se nadamo da će tako i biti, jer talenti poput njega trebaju Primorcu i Biogadskom nogometu.

Kristijan Jurić, pored Dragana Župana, zasigurno je bio ponajbolji igrač Zadra u prvom dijelu sezone. Popularni "Kiki" je dijete Škabrnje, tamo je krenuo s prvim nogometnim koracima, da bi potom kao nadareni dječak prošao školu u Crnom i došao u Zadra, gdje je prošao njegov pogon. Potom kratko odlazi u Lučko da bi se uskoro opet vratio u Zadar.

Kristijan je naslijedio nogometne gene jer je njegov otac Denis nekada bio vrlo dobar nogometaš. Na utakmici ga je moguće vidjeti vidjeti na svakom dijelu terena. Zna se postaviti, odigrati dupli pas, probiti bok, a u suradnji u akcijama je izvrstan, radi cijelo vrijeme utakmice. Svojim igrama zaslužio je priznanje i pred njimk je lijepa nogometna budućnost.

- Moja preokupacija je nogomet. Njemu sam posvećen i tu želim i hoću ostati. A Zadar je prvi na listi – govori nam Kristijan.

Lovre, Nikola i Kristijan dobri su prijatelji. Poglavito Lovre i Nikola koji u istom klubu zajedno dijele i dobro i loše, i sa terena i u životu. Kristijan se s njima nerijetko druži, vežu ih zajednički interesi i ambicije da svoje sportske potencijale razviju do maksimuma. A to znači i viši rang natjecanja. Nadamo se da će tako i biti.

03. svibanj 2024 14:06