StoryEditorOCM
Sport"PODIGAO SIDRO"

Luka Božić pred novim izazovom, Zadar krenuo u potragu za njegovim - nasljednikom!

Piše Dražen Žura
18. srpnja 2024. - 13:47
Zadar, 020624. Kosarkaska dvorana Kresimir Cosic. Peta utakmica finala FAVBET Premijer lige, KK Zadar - KK Split. Na fotografiji: Luka Bozic.Jure Miskovic/Cropix

Luka Božić je podigao sidro i realizirao priču od kraja sezone, što samo po se nije nova vijest, zapravo, nimalo neočekivana, jer je u dvije zadnje sezone u Zadru, privukao pozornost svojim učinkom, istin , imaju što reći i u dva ranija pokušaja, uostalom, otišao je u euroligašku momčad Budućnosti.

Valencija, Božićev novi klub, donedavno je bila sudionik Eurolige, po novome se preselila razred niže u Eurocup, što je također veliki izazov za Božića, igrača na kojem je počivalo podosta toga u igri Zadra, pa se stručni stožer, odnosno, trener Danijel Jusup mora okrenuti drugim zamislima.

Jer, Božićev odlazak, nedvojbeno nudi novu dimenziju momčadi, sami time i taktički drukčiju, pred kojom su jednako tako veliki zahtjevi u svim natjecanjima. O Božiću su ispisani brojni tekstovi u kojima se naveliko isticala njegova uloga, međutim, u klubu su brzo shvatili kako je potrebno čim prije nadomjestiti promjenu. Ranije je istaknuto kako je Božićev odlazak bio predvidiv, ali isto tako Zadar ni jednoga trenutka nije digao ruke od njega....

- Naprotiv, mi smo borili do kraja, na koncu, poslali i ponudu Valenciji sažetu kroz razmišljanje i stav kako smo spremni preuzeti financijske obveze iz prve godine Božićevog ugovora. Onoga trenutka kad je iz španjolskog kluba objavljeno kako je Luka novi igrač Valencije, sve nam je bilo jasno – kazao je Denis Pleslić, sportski direktor KK Zadar, posve svjestan što se gubi rastankom s Božićem.

- Nema potrebe ponavljati, odnosno, isticati vrijednosti koje posjeduje Božić, ljudske i igračke, mi nakon svega idemo u novom smjeru. Glavni cilj nam je pronaći igrača na vanjskoj poziciji koji će imati poene u rukama, jednako i kreativnost u igri! Nadalje, potrebna nam je ekstra "četvorka" , igrač od kojeg se također očekuje šut izvana, jednako i u reketu. I treća opcija koja nam je u igri i nameće se kao potreba u rotaciji jeste visoki igrač, koji će donositi skok i poene. Uglavnom, želimo stvoriti momčad u kojoj će se i dalje, slikovito rečeno, osjećati utjecaj kakav je imao Božić. Idemo na tržište – zbori Pleslić.

Kroz isticanje bitnih opcija, primjetno je kako se u Zadru pripremaju i za mogući odlazak Darija Drežnjaka reprezentativca Hrvatske...

- Naša ponuda je na stolu i kad je o Drežnjaku riječ, ne želimo odustati, međutim, ne ovisi samo o nama, nego su u pitanju i druge opcije koje zasigurno postoje vezano uz kvalitetu koju Dario posjeduje – kratko će Pleslić koji je u suradnji s trenerom Jusupom, u ovom trenutku osigurao osam igrača, redom: Marko Ramljak, Karlo Žganec, Lovro Mazalin, Krševan Klarica, Dominic Gilbert, Mate Kalajžić, Antonio Sikirić i Jan Rebec. Ostalo je upražnjeno jedno mjesto, računajući na realizaciju trojice igrača koje je spominjao Pleslić.

- Taj dvanaesti igrač će biti netko iz naše razvojne momčadi – zaključio je sportski direktor KK Zadar.

06. rujan 2024 18:42