StoryEditorOCM
SportHRVANJE: PRVENSTVO HRVATSKE U ZAGREBU

Luka Kevrić prvak Hrvatske!

Piše Ivica Gjergja
15. travnja 2019. - 16:03
HR1

HK Zadar nastupio je na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu – Pešćenici za uzrast mlađih dječaka (2006. do 2008. god.), a gdje je nastupilo 167 hrvača iz 26 hrvačkih klubova. Zadrani u imali uspjeha dobivši prvaka Hrvatske. Nastupilo je 11 hrvača: Lovre Strika, Luka Maruna, Luka Paradžik, Luka Kevrić, Karlo Mustajbegović, Karlo Čondrić, Marino Kovačević, Marino Stipanov, Jakov Parić, Tomislav Zorić i Luciano Matić. Luka Kevrić je bio najbolji i osvojio prvo mjesto.

- Pa tko je Luka Kevrić - pitamo trenera Vladimira Menčika?

- Luka je dječak koji pohađa osnovnu školu u Poličniku i svaki trening roditelji ga dovoze iz Visočana u Zadar. Nikada ne izostaje sa treninga, osim ako zdravstveno nije spriječen. Miran, uporan i discipliniran dječak svakako može biti primjer svim svojim vršnjacima u klubu kao i u školi, a roditelji ga podupiru. Ovaj rezultat samo je potvrda da se upornošću i discipliniranim radom mogu postići odlični rezultati u sportu i u školi. Na ovom natjecanju Luka je imao četiri borbe koje je uspješno završavao pobjedom tušem, što znači da je bio dominantan i svojom tehnikom svladao je protivnike na način da ih je zadržao u poziciji ležanja na leđima koju u hrvanju nazivamo tuš. Pobijedio je predstavnike iz hrvačkih klubova: Herkul, Lika, Metalac i Sesvetski Kraljevec. Pred njim je lijepa hrvačka budućnost - kazao je Menčik.

Hrvački klub Zadar odlično je započeo natjecanja na drugom kvartalu 2019. godine, vjruju u klubu da će takav trend nastaviti i da će to samo biti uvertira za njihov međunarodni turnir u Zadru, koji će se održati u srpnju - subotu 6. srpnja.

18. travanj 2024 12:05