StoryEditorOCM
SportŽENSKA REPREZENTACIJA

Luka Marinović: “Igrat ćemo moderan i brz nogomet“!

Piše Ivica Gjergja
13. listopada 2022. - 19:33

Izbornik A futsal ženske reprezentacije Luka Marinović iz Poličnika, objavio je popis koje se igračice trebaju okupiti u subotu (15. listopada) u Zagrebu. Okuplja ih zbog toga što se igra glavna runda Europskog prvenstva gdje je 16 najboljih reprezentacija i samo pobjednici skupine će se plasirati na final four koji je slijedeće godine u ožujku.

Uz Luku Marinovića, koji je trener Futsal Super Chicksa, boje tog kluba i kao pomoćni trener pozvan je Slađan Matulina, te igračica Nina Mijoč. Na širem popisu je i vratarka kluba Paula-Karmela Matković, a u stožeru uz izbornik su još Mario Modrušan trener vratarki i Luka Đidara kao kondicijski trener. Hrvatsku očekuje kvalifikacijski turnir u Poznanju tijekom kojega će igrati protiv Poljske - 19. listopada, Ukrajine - 20. listopada i Nizozemske 22. listopada, evo što je kazao izbornik Luka Marinović:

- Mi smo (Hrvatska) u skupini sa tri jako dobre reprezentacije koje su u samom vrhu ženskog reprezentativnog futsala i bit će ovo za veliki test koliko možemo u ovom trenutku parirati ovim reprezentacijama. Prva utakmica očekuje nas protiv domaćina Poljske koja je bila s nama i u prošlim kvalifikacijama u grupi i tad su nas pobijedili uvjerljivo rezultatom 5:1 u Karlovcu u listopadu 2021. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu do samog kraja u kojem će detalji odlučiti pobjednika.

Prva utakmica nam je na turniru i želimo startati pozitivnim rezultatom što bi nam svakako olakšalo nastavak turnira i podiglo samopouzdanje u ostale dvije utakmice. Zadnju međusobnu utakmicu smo odigrali u Poreču na turniru futsal week koji je bio u lipnju ove godine, a završilo je 2:2. Druga utakmica je protiv reprezentacije Ukrajine koja je bila brončana na zadnjem Euru u Portugalu. Reprezentacija koja je favorit naše skupine, nismo do sad igrali protiv njih. Igraju moderan i brz futsal, tehnički i taktički su na visokom nivou. Moramo odigrati u fazi obrane sa što manje grešaka i biti dobri u pokrivanju prostora jer jako dobro koriste sve što im se ponudi. Mi ćemo svoju priliku u fazi napada tražiti kroz tranzicije i iz prekida. Treća utakmica protiv reprezentacije Nizozemske koja je osvojila prvo mjesto u svojoj grupi u preliminarnoj rundi kvalifikacija. Ekipa koja je dosta fizički moćna, možda malo taktički slabija od Ukrajine i Poljske ali svakako dobra reprezentacija, jedna od boljih iz preliminarne runde. Nismo do sad igrali protiv njih, kazuje nam Marinović.

Na popisu izbornika Luke Marinovića za ovu su se akciju pozvane sljedeće igračice: Tomislava Matijević (A.S.D. Futsal Irpinia Femminile), Nikolina Severinski (Alumnus Sesvete), Sandra Trstenjak (Alumnus Sesvete), Marijana Orešić (Alumnus Sesvete), Andrea Telišman (Alumnus Sesvete), Martina Krog (Alumnus Sesvete), Valentina Stipančević (Alumnus Sesvete), Marija Žagar (Dinamo), Gabrijela Gaiser (Alumnus Sesvete), Ema Rogar (Alumnus Sesvete), Antonija Vranić (Reduta Futsal Karlovac), Nina Mijoč (Futsal Super Chicks), Sara Bučić (MC Plus-Agram) i Buga Slavica (Mirlović Zagora).

03. svibanj 2024 15:54