StoryEditorOCM
SportFUTSAL SUPER CHICKS

Luka Marinović: „Na kraju sezone ostvarenim smo zadovoljni“!

Piše Ivica Gjergja
9. ožujka 2022. - 12:37

Na kraju jednog puta, kao i kad se završi prvenstveno natjecanje, svaki ozbiljan klub, a to Futsal Super Chicks je, izvršili su svojevrsnu analizu postignutog u prvoj HMNL – žena Hrvatske. Ne, nisu nezadovoljni učinjenim, pače mnogo je objektivnih okolnosti koje su utjecali na rezultat, u prvom redu mladi igrački - neiskusan kadar. Osvojile su četvrto mjesto u ligi sa 13 osvojenih bodova pa mogli bi reći i postigli uspjeh. Evo što nam je nakon završetka sezone kazao trener, Luka Marinović, koji sedam godina uspješno „trima“ Čiksicama.
- Jedno nam se ne može uzeti to da smo u svaki susret ušli sa htjenjem, željom i voljom za pobjedom no kako smo mladi neiskusni, a dosta naših djevojaka ne živi u županiji to su i razlozi što nismo ostvarili i bolji rezultat od četvrtog mjesta. Osobno sam ostvarenim zadovoljan, stvorili smo ove godine dobru podlogu za bolje rezultate i ostvarenja za sljedeću, u dahu će Marinović.
Mnogo je novih klubova u natjecanju u ligi, vi ste konstanta?
- O da. Kada je liga pokrenuta 2015. godine u njoj su igrale MC Plus, Alumnus i Mirlović Zagora i mi. Ovo je kontinuitet našeg rada u Čiksicama, a taj rad je prepoznat i dalje od naše županije. Gdje god dođemo rada nas dočekuju, prihvate i prime, a mi istom mjerom uzvratimo. Naše cure nose uspješno ovaj teret natjecanja iz ljubavi prema nogometu, na čemu im se treba zahvaliti. One, a i mi svi u klubu uvjeren sam imamo veliki prostor za boljitak ženskog malog nogometa u Poličniku i županiji Zadar u narednom periodu.
U nekoliko rečenica o vašoj igri?
- Posljednja utakmica odigrana kod nas u protiv Alumnusa, bila je naša borba za treću poziciju. Da smo pobijedili (poraženi smo 3:0) tada bi bile naše cure brončane u Hrvatskoj. No i ovako je dobro, bilo je odličnih partija, ali i onih manje dobrih. Imali smo problem korone, pa mladosti, no ovo je igra, a nogomet je specifičan, kad misliš gotovo je, pobjeda, okrene se sve. Stoga nema razloga da budemo nezadovoljni.
Sad je zaslužen odmor?
- Da. Odmarat ćemo mjesec dana, a nakon toga nastavljamo pripremama za sljedeću natjecateljsku godinu, vjerujem još
uspješniju jer dosta smo stvari dobro već sad posložili, za kraj će Marinović.

Luka Marinović izbornik malonogometne reprezentacije Hrvatske!

Luka Marinović, trener je Futsal Supe Chicks već sedam godina. Kako i sam kaže u klubu je “katica za sve“, a najviše je orijentiran treninzima. Ima dosta uspjeha, a kad je tako, njegov rad i djelovanje nisu ostali nezapaženi, pače postao je Izbornik malonogometne seniorske reprezentacije žena Hrvatske. Sigurno da je ponosan na sve jer „trimati“ reprezentacijom mogu samo izuzetni treneri, a što Marinović je.

03. svibanj 2024 13:28