StoryEditorOCM
SportIDU U KATAR

Luka Modrić: Imamo godinu dana za uživanje i za pripremu; Josip Juranović: Živim svoj san

Piše PSD
14. studenog 2021. - 19:28

Hrvatski su se nogometaši dugo mučili protiv neugodnih Rusa, no na kraju je nakon autogola ruskog braniča Kudrjašova ostvaren toliko željeni cilj - Hrvatska je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Modrić i društvo vodili su glavnu riječ na terenu od prve minute, ruski nogometaši zapravo nisu niti uspjeli konkretnije zaprijetiti Ivi Grbiću, a Dalić i kompletna nacija odahnuli su tek u smiraju povijesnog poljudskog sraza.

Prvi je pred novinare izašao kapetan Luka Modrić:

"Bila je jako teška utakmica, od početka smo nametnuli svoj ritam. Bilo bi tu još golova da smo uspjeli neki zabiti ranije, ali slađe je možda ovako. Mislim da smo svi bili jako strpljivi, vjerovali smo do zadnjeg trena i definitivno smo zaslužili svjetsko prvenstvo, ova ga je ekipa zaslužila. Ne znam što bi se moralo dogoditi da ne vodim ovu momčad na SP. Zadovoljstvo je biti na svjetskome prvenstvu i imamo godinu dana za pripremu, bit će to užitak", poručio je nasmiješeni Maestro.

Nakon Luke zablistao je Josip Juranović:

"Predstavili smo jako dobar nogomet, posebno su teški bili uvjeti, ispred naših vjernih navijača... vjerujem da su uživali. U svlačionici je bila posebna energija, znali smo da ćemo zabiti, vjerovali da će se otvoriti i zasluženo idemo u Katar. Živim svoj san, držat ću ga dokle god je moguće. Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu, na SP-u ćemo biti pravi. A kakva je atmosfera bila na Poljudu... jednom riječju - božanstvena!"

Dejan Lovren također je pred kamerama pokazao osmijeh od uha do uha:

"Definitvno zasluženo, od prve minute pokazali smo inicijativu, vjeru i borbenost. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica Hrvatske, pogotovo na ovakvom teškom terenu, nismo im dali ni sekundu odmora. Čim je počelo i kad smo vidjeli da su lopte zbog kiše stale na travnjaku, zapitali smo se - što je ovo?! Ipak, ušlo je, zaslužena pobjeda. Bilo je važno vidjeti navijače u ovako velikom broju, pobjeda ide njima. Mi smo ekipe koje znaju same sebi zakomplicirati, međutim najjači smo kad je najpotrebnije. Ja vjerujem u ovu momčad, kad nas svi guraju na dno, mi smo jaki u glavama."

09. lipanj 2023 12:33