StoryEditorOCM
SportKAPETAN

Luka Modrić: Plan je da idem u Njemačku, ali u mojim godinama teško je gledati u budućnost

Piše Sport SD
9. rujna 2023. - 00:05

Posljednji koji je nakon utakmice dao izjavu za Novu TV bio je kapetan Luka Modrić koji je protiv Latvije igrao do 61. minute.

- Mislim da smo stvarno ušli jako dobro u utakmicu, a tako smo se i dogovorili. Nekad su nam se ovakve utakmice znale zakomplicirati i to smo ozbiljno prihvatili. Otvorili smo prekrasnim golom Petkovića i mislim da je 5:0 odličan rezultat - započeo je Modrić.

Vi ste konačno malo odmorili, izašli ste nakon 60 minuta i spremni ste za Armeniju?

- Tako je, pokazala je Armenija da se radi o ozbiljnoj ekipi, nezgodnoj, koja ima sedam bodova, ali ako ćemo biti maksimalni, trebali bismo pobijediti.

Nominirani ste za Zlatnu loptu, baš kao i Gvardiol. Potvrda je to da kvaliteta hrvatskog nogometa raste?

- Joško je sa svime što radi zaslužio biti tu. Drago mi je i zbog Livija koji je u izboru za najboljeg golmana. Općenito, to je dokaz da Hrvatska nešto dobro radi i uvijek ću biti sretan kad vidim da se netko od naših igrača nalazi u izboru za ovakva priznanja...

Na sveopće oduševljenje nastavili ste s reprezentativnom karijerom. Kako je teklo donošenje odluke?

- Nisam imao dvojbe. Nisam htio da se oko toga puno priča i remeti mir reprezentaciji, ali znao sam da želim nastaviti i nakon Lige nacija. Nadao sam se da ćemo osvojiti Ligu nacija, ali i bez obzira na to i prije toga sam odlučio nastaviti. Dobro se osjećam, izbornik želi da sam ovdje i dokle god je tako, bit ću ovdje.

Neupitno je da nas vodite u Njemačkoj iduće godine?

- To je plan, ali u mojim godinama teško je gledati u budućnost. Treba ići dan po dan. Treba slušati tijelo i nadam se da neće doći do nekakvih stvari koje će to pogoršati. Tako da se nadam da će do Njemačke to ići po planu.

 

17. lipanj 2024 18:36