StoryEditorOCM
SportOTVORENO O SVEMU

Luka Modrić uoči spektakla u Ligi prvaka progovorio o Vatrenima: ‘To je bio moj plan nakon Katara, ali vidjet ćemo …‘

Piše Goran Čičin Mašansker/SN
20. veljače 2023. - 23:04

Veznjak Real Madrida Luka Modrić najavio je sutrašnje gostovanje kod Liverpoola na službenoj konferenciji za novinare.

- Čeka nas važna i teška utakmica protiv velikog rivala, na povijesnom stadionu sa sjajnim navijačima. Morat ćemo odigrati sjajnu utakmicu kako bismo ostvarili dobar rezultat uoči uzvrata. Moramo biti na najvišoj razini, biti zajedno kao momčad i pomagati jedni drugima – najavio je Modrić.

Kako komentira vlastitu formu?

- Popravlja se nakon Svjetskog prvenstva. Pogriješio sam što sam počeo odmah igrati umjesto da sam odradio poseban program, ali kad te Mister pita, kažeš ‘da‘. Sad se vraćam na moju razinu, nadam se da ću je zadržati do kraja sezone.

Zabio je već šest golova ove sezone.

- Ne, nisam se kladio s trenerom. Mogao sam zabiti i više da nisam promašio onaj penal, a isto tako sam propustio i neke čiste prilike.

Što je s produljenjem ugovora?

- Napravit ću sve što mogu da pružim maksimum i da zaslužim ostati ovdje. Ne mogu učiniti više od toga. Uvijek sam imao vrlo dobar odnos s klubom i to se neće promijeniti. Sve je kao prošle godine, nema žurbe. Čekaju nas mnogi izazovi ove sezone, fokusiran sam na to, da se vratim na bolju razinu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Nisam razgovarao s klubom o produljenju, ali sam veoma miran. Ta pitanja su mi pomalo i dosadna jer uvijek govorim istu stvar, da se osjećam dobro i da želim nastaviti u Real Madridu. Moram razgovarati s klubom, ali želim zaslužiti produljenje, ne želim nikakve poklone. Nikad mi nitko ništa nije poklonio. Želim nastaviti, ali zbog zasluga, a ne zbog svoje priče ili onoga što sam napravio. Ništa ne može promijeniti moj odnos s Madridom...

A što je s reprezentacijom Hrvatske?

- Moj plan nakon Svjetskog prvenstva bio je da ostanem do završnog turnira Lige nacija, a poslije nisam razmišljao o tome. Još uvijek nisam odlučio. Vidjet ćemo nakon Lige nacija. O tome moram razmisliti vrlo pažljivo. Real me nikad nije ništa tražio, nisu mi rekli neka se povučem iz reprezentacije, to nije stil ovoga kluba. Moje vrijeme u Hrvatskoj nikad nije utjecalo na moje izvedbe u Realu. Puno pričate o mojim godinama, ali mislim da sam pokazao da mogu igrati u obje momčadi. No, ponavljam da želim razmisliti o tome – rekao je Realov veznjak na pressici u Liverpoolu.

image
Lindsey Parnaby/AFP

Modrić je ranije snimio i razgovor s Riom Ferdinandom za serijal ‘‘Between The Lines‘‘ u kojem je otkrio kako je kraljevski klub prošle godine stigao do svog 14. naslova europskog prvaka u povijesti, pišu Sportske novosti.

Real je na putu do pariškog finala s Liverpoolom izbacio Paris Saint-Germain, Chelsea i Manchester City, i to čudesnim preokretima nakon što su ih već vjerojatno svi bili otpisali.

- Svi su bili favoriti protiv nas. To što se dogodilo teško je opisati. Zato smo i tako slavili (treći gol protiv PSG-a). ‘‘Mrtvi su‘‘. ‘‘Modrić bi trebao u penziju, Kroos ne može igrati‘‘. Tada si emocionalan – rekao je Modrić.

Kapetan Vatrenih objasnio je da ga je motivirao osjećaj da još uvijek treba nešto dokazati, iako mu je tada bilo 36 godina.

- Naravno da takva želja za dokazivanjem postoji, imali smo nešto za dokazati. Ja, momčad, svi mi. Jer su svi govorili da smo mrtvi, da smo gotovi. Tada nešto u tebi želi dokazati da to nije tako. Način na koji smo osvojili taj trofej je teško objasniti, jer smo u svim utakmicama bili gotovi. To je posebno zbog načina na koji smo to učinili. Gubili smo svaki put, pa smo protiv PSG-a okrenuli za tri minute, protiv Cityja smo zabili dva gola u tri minute, a mogli smo i treći. Bilo je nešto posebno u toj godini.

Imao je Modrić ključne asistencije protiv PSG-a i Chelseaja.

- Sjećam se da je Carlo Ancelotti još u svom prvom mandatu u Realu tražio od mene da trčim s loptom prema naprijed kad je dobijem u povučenijoj poziciji. To sam i učinio, prekinuo dodavanje za Neymara i trčao s loptom – prisjetio se Luka.

image
Fadel Senna/AFP

Smatra kako dio zasluga za čudesne preokrete pripada i publici u Madridu, a otkrio je i kako je nakon zamjene u prvoj utakmici s PSG-om u Parizu suigraču Daniju Carvajalu rekao:

‘Ubit ćemo ih na Bernabeuu‘‘.

Modrić je osvojio pet naslova u Ligi prvaka, no ističe kako mu je najdraži prvi, a Realov deseti – ‘La Decima‘ u Lisabonu 2014. godine.

- To je bilo drugačije. Poseban broj, volim ga. Real je dugo čekao da osvoji deseti naslov.

Luka i s 37 godina traje na visokim nogometnim razinama, mnogi se i dalje tome ne mogu načuditi.

- To je zanimljivo, što utakmica više odmiče, ja se osjećam bolje i s više energije. Da, zato sam sve jači što utakmica dulje traje – zaključio je Luka Modrić.

Ancelotti: Modrić je zaslužio novi ugovor

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, rekao je u ponedjeljak da 37-godišnji hrvatski nogometaš Luka Modrić zaslužuje produženje ugovora koji mu istječe 30.lipnja.

Ancelotti je na konferenciji za medije u Liverpoolu, gdje Real Madrid u utorak igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, bio upitan zaslužuje li ove sezone Modrić produženje ugovora.

- Modrić ima karijeru kojom je to pokazao, i kojom pokazuje da to zaslužuje. Nije dobro prošao tijekom siječnja ali se vratio na svoju najbolju razinu te će nastaviti rasti. Siguran sam u to jer je fizički jako kvalitetan, a također ima želju za igranjem za Real Madrid - izjavio je Ancelotti.

19. travanj 2024 07:18